Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siera kūkas braunijmafini

April 26, 2015 14 Comments

Siera kukas braunijmafinsKulinārā pasaule attīstās un gardēžus pārsteigt ir atvien grūtāk. Bet ja pats esi saldummīlis vai gaidi ciemiņus, kas spēj novērtēt pašgatavotus kārumus, šī ir īstā recepte, ko izmēģināt nākamo. Konsistence šim mafinam ir kā braunijam – šokolādīga, mitra un sulīga. 

Nav klasisko problēmu ar braunija nedaudz ķēpīgo griešanu, jo viss jau sadalīts porcijās. Siera kūkas daļa skaisti paslēpusies stūrīti, taču to ar karotes spalu var skaisti iemaisīt visā mafinā.

Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

  • 200 g tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 100 g sviesta, vislabāk istabas temperatūrā
  • 220 brūnā nerafinētā cukura (ja izmanto balto, tad liek 190 gramus)
  • 3 olas, viegli sakultas
  • 100 g kviešu miltu
  • 80 g creme fraiche (derēs arī skābais krējums)
  • ja vēlas – 12 pekanrieksti dekorēšanai

Siera kūkas pildījums:

  • 150 grami krēmsiera
  • 2 ēdamk. cukura
  • 1 M izmēra ola
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 175 grādiem. Ar mafinu papīrīšiem izklāj mafinu pannu (vislabāk papīrīšus likt dubultā vai izmantot tos, kam iekšpusē folija).
  2. Uz zemas uguns izkausē šokolādi kopā ar sviestu, nepārtraukti maisot.
  3. Pēc tam bļodā sajauc šokolādes masu ar cukuru un sakultajām olām. Beigās pievieno miltus un creme fraiche (vai krējumu). Maisa, kamēr masa kļuvusi viendabīga.
  4. Pagatavo siera kūkas pildījumu, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
  5. Katrā no mafinu papīrīšiem vienā sānā liek brauniju mīklu. Otru sānu aizpilda ar siera kūkas pildījumu. Braunija-siera kūkas pildījuma attiecība katrā mafinā – apmēram 2/3 pret 1/3. Neuztraucies, ja mīkla ir nevienādos līmeņos – cepoties viss izlīdzināsies un braunijs pacelsies vienādi skaists.
  6. Cep 25-30 minūtes un pēc izņemšanas no krāsns atstāj atdzist.

IMG_1460

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brauniji, Brūnais cukurs, Krēmsiers, Mafini, Pekanrieksti, Siera kūkas, Skābais krējums, Tumšā šokolāde

« Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar žāvēto gaļu
Aprīļa kulinārie jaunumi un atklājumi »

Comments

  1. Zane says

    April 26, 2015 at 17:14

    Recepte izskatās ļoti kārdinoša.
    Bet kur Rīgā var iegādāties creme fraiche, ja vēlos receptei pievienot tieši to, nevis skābo krējumu.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 26, 2015 at 17:23

      Creme fraiche ražo “Soira”, var iegādāties Kalnciema ielas tirdziņā.

      Reply
  2. daina says

    April 26, 2015 at 23:16

    Creme fraiche ir tas pats krejums ar aptuveni 20% tauku saturu :) ta ka nekur ipashi nav jameklee!

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 26, 2015 at 23:21

      Daina, tā nu gan īsti nav – creme fraiche tauku satuks ir 30-45% un tā gatavošanā, salīdzinot ar skābo krējumu, tiek izmantotas citas ierauga baktērijas ( L. cremoris, L. lactis, and L. biovar diacetylactis), līdz ar to šiem abiem produktiem gala garša un konsistence atšķiras.

      Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 26, 2015 at 23:22

      Bet šo brauniju esmu mēģinājusi gatavot gan ar creme fraiche, gan skābo krējumu ar augstāku tauku saturu, un šajā receptē abi varianti ir labi!

      Reply
  3. Mairita says

    April 27, 2015 at 07:46

    Vakar tika sacepti šie brauniji- fantastiski! Liels paldies Jums par recepti. Šī recepte noteikti būs viena no manām iemīļotajām, tā kā esmu šokolādes fans. Nācās gan mazliet improvizēt ar siera kūkas sadaļu, jo pietrūka svaigā siera- pievienoju mazliet skābo krējumu un bezpiedevu jogurtu, bet ir garšīgi arī šādi. Lieliskas pirmdienas brokastis :)

    Reply
  4. marcus says

    April 28, 2015 at 10:00

    labi izskatās arī ar lazdu riekstu dekorējumu

    Reply
  5. Daina says

    June 14, 2015 at 13:41

    Šodien sacepu Austrijā, sanāca gardi pat ļoti, bet skats gan hmmm…..jo mīklas sanāca pašķidras…. Kāpēc nezin?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      June 14, 2015 at 20:06

      Grūti pateikt, kādēļ pašķidras. Iespējams, atšķīrās kādas sastāvdaļas sastāvs. Brauniju recepti esmu izmantojusi gan Beļģijā, gan Latvijā un izdodas labi :) Labi, ka vismaz garšoja!

      Reply
  6. Jana says

    November 18, 2015 at 03:44

    Sveika. Recepte ir 12 vai 6 mafiniem? Ja man ir panna ar 6, tad recepte jāsamazina uz pusi? Jeb šie mafini (necepti) arī var tik sasaldēti? Paldies.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      November 19, 2015 at 20:31

      Recepte ir 12 mafiniem. Variants ir gatavot pusi no mīklas, vai cept tos 2 piegājienos. Labāk saldēt gatavus braunijus nevis mīklu.

      Reply
  7. K.L. says

    March 18, 2016 at 14:27

    kas tie par riekstiem, ko pievieno pamatmasai? pie sastāvdaļām tik norādīts, ka dekorēšanai izmanto????

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      March 19, 2016 at 00:38

      Recepti precizēju, riekstus pamatmasai nepievieno!

      Reply
  8. Zita says

    April 10, 2016 at 20:32

    Es taisu jau otro reizi un gan mīkla gan “pildījums” sanāk vienādi šķidri :( iespējams, ka skābais krējums nav labākā izvēle šiem mafiniem. Bet garša ir lieliska :)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND