Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aprīlis 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi

29 aprīļa, 2015 Leave a Comment

Foto: Diāna Veinberga, CC0 licence

Foto: Diāna Veinberga, CC0 licence

IMG_1498Aizvadīts pirmais īstais pavasara mēnesis – ar pirmajām zaļajām lapām, siltajiem saulesstariem un ne tik siltajiem pavasara lietiem. Tāpat kā iepriekšējos mēnešos arī šoreiz vēlos pastāstīt par saviem atklājumiem gardumu lauciņā. 

1. Veselīga uztura veikaliņš Lāčplēša ielā 17

Produktu klāstā daudz neparastu un citos veikalos neredzētu ekoproduktu – graudu produkti, pākšaugi sīrupi, pārslas utt. Arī cenas patīkamas, jo liela daļa sortimenta ražota ārpus “vecās Eiropas”. Man pašai bija liels prieks par bio jūras zāļu un produktu izvēli, jo līdz šim kvalitatīvus eko produktus Latvijā nebiju sastapusi. Atrodas tuvu Brīvības ielai.

FullSizeRender (10)2. “Sagaform” kūku lāpstiņa

Šis parocīgais un neapšaubāmi vizuāli pievilcīgais instruments bija dāvana dzimšanas dienā. Parasti ar piesardzību skatos uz rīkiem “divi-vienā”, bet šī kūku lāpstiņa kalpo gan kā kūkas nogriešanas ierīce (viena mala tai ir asa kā nazis), gan kā ērta iespēja kūkas gabaliņu pārvietot uz individuālā šķīvīša. Šo un citas Skandināvu dizaina virtuves un mājas lietas var pasūtīt šajā zviedru mājas lapā.

7553779764_c7873921a3_k

Foto: Liz West (CC licence)

3. Redīsi – cepti? 

Pavasaris ir laiks, kad gandrīz katru dienu ēdu redīsus. Tie man garšo gan salātos, gan kopā ar karoti biezpiena un uz maizītēm. Vienu dienu, kad gatavoju dārzeņus wokā, izdomāju, ka pievienošu arī šķēlēs sagrieztu redīsu, un izrādījās, ka arī cepts redīss garšo lieliski! Protams, neieteiktu to ilgi sautēt, ja vēlies just vēl nedaudz kraukšķīgumu. Arī zupās redīss iederas ļoti labi – piemērs ir pavasarīgā pesto zupa.

last-import-0234. Viesošanās Latvijas Radio “Ģimenes studijā” 

Pirms pāris nedēļām, 17.aprīļa pēcpusdienā man bija tas gods un prieks kopā ar Latvijas Radio žurnālisti Agnesi Linku viesoties Latvijas Radio raidījumā “Ģimenes studija” un kopīgi vārīt zivju zupu, cept maizīti un runāties par ģimeni, dzīvi un, protams, ēdienu. Intervijas ierakstu varat noklausīties ŠEIT.

2569995708_5e7a2e3790_b

Foto: Emma Forsberg (CC licence)


5. Pavasara karalis – rabarbers

Atliek vien ieiet kādā no šīs nedēļas tirgiem un var saprast – vietējo rabarberu sezona ir sākusies! Cena – 4-5 EUR/kg. Lielveikalos nopērkami ievestie sārtie rabarberi – cena ap 5 EUR. Šo piektdien mūsmājās norisināsies īpašas rabarberiem veltītas vēlās brokastis, tādēļ atsaucu atmiņā bloga receptes, kurās goda veitā šis veselīgais un mūsu zemītē viegli pieejamais produkts.

  • Klasiskais rabarberu ķīselis ar rozīnēm
  • Rabarberu un skābā krējuma rausis
  • Rabarberu semifreddo
  • Rabarberu kardamona kūka
9-Orange

Publicitātes foto

6. ‘Bonne Maman’ apelsīnu marmelāde

Ir viena veida ievārījums, ko mūsmājās mīl visi, bet ko līdz šim neesmu sadūšojusies pagatavot pati – tā ir apelsīnu marmelāde. Tādēļ ir liels prieks, kad var iegādāties veikalā tādu, kas patīkama gan garšas kārpiņām, gan arī kuras sastāvs nav biedējošs. “Bonne Maman” ievārījuma sastāvā ir gan cukurniedru cukurs, gan citrona sula, gan, protams, paši rūgtie apelsīni un nedaudz pektīna. Ideāli pie svētdienas brokastu pankūkām vai iemaisīta bezpiedevu jogurtā. Iegādājama: Stockmann, SKY lielveikalos.

Foto: Ruth Hartnup (CC licence)

Foto: Ruth Hartnup (CC licence)

7. Pistāciju eļļa

Mans šī mēneša atklājums – auksti spiesta pistāciju eļļa, kurai ir izteikta pistāciju garša un smarža, spilgti zaļa krāsa un kura lieliski papildina dažādus mājās gatavotus ēdienus. Tā labi sader kopā ar citrusu aromātu – gatavoju zaļos salātus un mērcei izmantoju karoti pistāciju eļļas kopā ar pāris karotēm apelsīna sulas. Esmu pievienojusi to arī salātiem ar “Līvu” kazas siera bumbām, ļoti gardi kopā ar tējkaroti medus. Iespējas ir neierobežotas – pesto, mērces, pārslacīt dārzeņiem, grilētam ēdienam utt.

FullSizeRender (11)8. “Milzu!” brokastu pārslas

Pateicoties “Milzu!” ražotājiem, mūsu ģimenei bija iespēja nogaršot vairāku veidu šeit pat Latvijā ražotās brokastu pārslas – dzīvespriecīgais noformējums un veselīgais sastāvs ir tās lietas, kas uzrunā uzreiz. Tālākais stāsts mūsmājās bija pavisam vienkāršs – mazais bērns bija gatavs šīs pārslas ēst pēc katras ēdienreizes un brokastu vietā, lielie puikas labprāt apēda pa bļodiņai brokastīs. Tā kā pirmajā dienas ēdienreizē ēdienkartē mums parasti ir brokastu putra vai omlete, tad šādas pārslas parasti ir kā našķis. Bet man kā mammai patīkama ir apziņa, ka našķī ir gan pieteikami škiedrvielu, gan vitamīnu un arī nedaudz saldumiņa, kas mazajiem ķipariem tik ļoti tīk.

11157504_874153412646559_3113139903395864872_o9. Spānijas tapu vakari bārā “Dvine”

Katra mēneša pēdējā trešdienā Raddison Blue Hotel telpās atrodošā bārā “Dvine” noteik spāņu ēdien un vīna vakari – samaksājot fiksētu summu, viesi var baudīt labākajās spāņu tradīcijās ieturētus ēdienus no tapu bufetes ar īpaši spānisku mūziku fonā. Bufetē netrūkst ne tradicionālo spāņu sieru un olīvu, ne arī svaigu austeru, Iberico šķiņķa, dažādu interesantu šefpavāru gatavotu uzkodu. Maltīti kopumā varu raksturot kā “vakara branču” – lielisks veids, kā iesildīties pirms piektdienas vakara izklaidēm, vai arī saviesīgā noskaņā bez restorāna stīvuma izbaudīt mūziku un rosīgo noskaņu. Bāra “Dvine” adrese: Elizetes iela 55. Tapas bufete 1 personai: 18 EUR. Vairāk informācijas: http://www.dvinebar.lv/lv

 

Filed Under: Kulinārie jaunumi un atklājumi, Notikumi

« Siera kūkas braunijmafini
Rabarberu semifreddo »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...