Košās krāsas un atsvaidzinošie redīsi lieliski papildinās ar klasiku kļuvušo laša fileju. Īpašu raksturu un aromātu ēdienam piedos pistācijas un baziliks – tie kopā ar saldkrējuma sviestu, izkūstot uz laša, veidos garšu pilnu mērci lasītim.
Izejvielas:
- 120 grami redīsu, notīrītu un sagrieztu uz pusēm vai četrās daļās
- 2 ēdamk. etiķa
- 1 ēdamk. cukura
- 1 tējk. sāls
- 60 grami “Trikāta” sviesta, istabas temperatūrā
- 25 grami pistāciju kodolu (nesālītu)
- 2 ēdamk. smalki sakapāta svaiga bazilika
- šķipsna jūras sāls
- 350 grami laša filejas, bez asakām un bez ādas
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamk. baltmaizes rīvmaizes
- 2 ēdamk. garšaugu (dilles, piparmētras, baziliks, raudene)
- 1 tējk. olīveļļas
- viens īsais gurķis
- vārīti rīsi pasniegšanai
Gatavošana:
1. Uzvāri puslitru ūdens. Pagatavo marinādi, ūdenī iemaisot etiķi, cukuru un sāli. Marinādē liec redīsus un atstāj vismaz uz pusstundu.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
3. Sviestu sablendē kopā ar pistācijām, baziliku un sāli, līdz iegūta viendabīga masa. Liec mazos trauciņos pasniegšanai.
4. Laša fileju liec uz pannas, pārkaisi ar sāli. Liec cepties cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm, kamēr fileja ir izcepusies.
5. Pagatavo garšaugu rīvmaizi, sablendējot kopā rīvmaizi un garšaugus. Ņem šķīvi, ar kulinārijas otu, kura iemērkta olīveļļā, pa diagonāli novelc svītru. Svītras laukumu pārber ar garšaugu rīvmaizi, lieko no šķīvja nokratot.
6. Uz šķīvja kārto lasi, redīsus, gurķus un trauciņu ar pistāciju sviestu. Klāt pasniedz vārītus rīsus.
marcus says
izskatās garšīgi, bet vai ir, būs jāizmēģina!
Tony says
I am trying to translate this recipe into English because I am not fluent in Latvian. 2 ēdamk. Translated to acetic. What is that? Vinegar? Cream of tartar? Paldies!
Linda Tellgrena says
Hey Tony! “2 ēdamk.” is an abreviation in Latvian for “2 tablespoons”. Hope this helps :)
mmm says
Šis izskatās manai gaumei kā radīts. Ja sanāks, pateikšu :)
Linda Tellgrena says
Lieliski!