Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Laša fileja ar bazilika-pistāciju sviestu

3 jūnija, 2015 5 komentāru

Trikata_lasis_M2

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta” sviests

Košās krāsas un atsvaidzinošie redīsi lieliski papildinās ar klasiku kļuvušo laša fileju. Īpašu raksturu un aromātu ēdienam piedos pistācijas un baziliks – tie kopā ar saldkrējuma sviestu, izkūstot uz laša, veidos garšu pilnu mērci lasītim.

Izejvielas:

  • 120 grami redīsu, notīrītu un sagrieztu uz pusēm vai četrās daļās
  • 2 ēdamk. etiķa
  • 1 ēdamk. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 60 grami “Trikāta” sviesta, istabas temperatūrā
  • 25 grami pistāciju kodolu (nesālītu)
  • 2 ēdamk. smalki sakapāta svaiga bazilika
  • šķipsna jūras sāls
  • 350 grami laša filejas, bez asakām un bez ādas
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamk. baltmaizes rīvmaizes
  • 2 ēdamk. garšaugu (dilles, piparmētras, baziliks, raudene)
  • 1 tējk. olīveļļas
  • viens īsais gurķis
  • vārīti rīsi pasniegšanai

Gatavošana:

1. Uzvāri puslitru ūdens. Pagatavo marinādi, ūdenī iemaisot etiķi, cukuru un sāli. Marinādē liec redīsus un atstāj vismaz uz pusstundu.

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

3. Sviestu sablendē kopā ar pistācijām, baziliku un sāli, līdz iegūta viendabīga masa. Liec mazos trauciņos pasniegšanai.

4. Laša fileju liec uz pannas, pārkaisi ar sāli. Liec cepties cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm, kamēr fileja ir izcepusies.

5. Pagatavo garšaugu rīvmaizi, sablendējot kopā rīvmaizi un garšaugus. Ņem šķīvi, ar kulinārijas otu, kura iemērkta olīveļļā, pa diagonāli novelc svītru. Svītras laukumu pārber ar garšaugu rīvmaizi, lieko no šķīvja nokratot.

6. Uz šķīvja kārto lasi, redīsus, gurķus un trauciņu ar pistāciju sviestu. Klāt pasniedz vārītus rīsus.

Trikata_lasis_M1

Filed Under: Receptes, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Baziliks, Garšaugi, Gurķis, Lasis, Pistācijas, Redīsi, Rīvmaize, Sviests

« Maijs 2015: kulinārie jaunumi un atklājumi
Biezpiena siera kūka »

Comments

  1. marcus says

    4 jūnija, 2015 at 10:47

    izskatās garšīgi, bet vai ir, būs jāizmēģina!

    Atbildēt
  2. Tony says

    15 jūnija, 2015 at 13:37

    I am trying to translate this recipe into English because I am not fluent in Latvian. 2 ēdamk. Translated to acetic. What is that? Vinegar? Cream of tartar? Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      16 jūnija, 2015 at 23:05

      Hey Tony! “2 ēdamk.” is an abreviation in Latvian for “2 tablespoons”. Hope this helps :)

      Atbildēt
  3. mmm says

    28 augusta, 2015 at 16:12

    Šis izskatās manai gaumei kā radīts. Ja sanāks, pateikšu :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      2 septembra, 2015 at 13:35

      Lieliski!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...