Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā ķiploku un garšaugu bagete

9 jūnija, 2015 4 komentāru

Trikata_maize_M2

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta” sviests

Tik vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, ar ko palutināt sevi un apkārtējos – māju piepildīs patīkama tikko ceptas maizītes smarža. Sviests šajā receptē ir karalis, jo visparastākajam baltmaizes klaipiņam piešķir raksturu un bagātīgu garšu.

Izejvielas:

  • 100 grami “Trikāta” sviesta, istabas temperatūrā
  • 3 daiviņas ķiploka, nomizotas un sasmalcinātas
  • sauja zaļumu – dilles, pētersīļi, estragons, baziliks, raudene
  • puse tējkarote jūras sāls
  • 1 svaiga garā (vai 2 mazākas) baltmaizes bagete

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo garšaugu sviestu, sablenderējot kopā sviestu, ķiploku, zaļumus un sāli. Blendē, kamēr iegūta pēc iespējas viendabīgāka masa (pāris minūtes).
  2. Baltmaizes bageti griež škēlēs, bet pie pamatnes katru šķēlīti atstāj līdz galam nesagrieztu – tā, lai klaipiņš apaksā turētos kopā. Ņem nazi un starp šķēlītēm smērē pagatavoto sviestu.
  3. Maizīti liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru un cep 10 minūtes. Pasniedz siltu.

 

Trikata_maize_M1

Filed Under: Uzkodas Tagged With: Ātri un vienkārši, Bagete, Garšaugi, Ķiploki, Maize, Sviesta pupias

« Biezpiena siera kūka
Liellopa steiks ar rozmarīna sviestu un krāsnī ceptiem kartupeļiem »

Comments

  1. Matīss says

    16 jūnija, 2015 at 00:05

    Vakaros šo lasīt nav ieteicams – ātri vien uz virtuvi sagribas, lai kaut ko uztaisītu, bet paldies :)

    Atbildēt
  2. Piffs says

    17 novembra, 2015 at 11:47

    Izskatās ļoti garšīgi!

    Atbildēt
  3. Silvia says

    14 marta, 2017 at 15:52

    Lūdzu kur ir recepte bļodiņas saturam – ” smēram” , kā to sauc mūsu mājās ?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      14 marta, 2017 at 15:58

      Tas ir garšaugu sviests, kuru smērē bagetē!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...