Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Liellopa steiks ar rozmarīna sviestu un krāsnī ceptiem kartupeļiem

June 18, 2015 1 Comment

Trikata_steiks_M1

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta sviests”

Mājās gatavots rozmarīna-sarkano piparu sviests steiku padarīs vēl sulīgāku. Rozmarīna smarža ir spēcīga un atsvaidzinoša, kūstošs sviests pār cepto gaļu atmodinās ikviena gardēža sirdi.

Izejvielas:

  • 2 liellopa steika gabali
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamk. eļļa cepšanai
  • 1 ēdamk. “Trikāta” sviesta cepšanai
  • 1 paciņa “Trikāta” sviesta (200 grami), istabas temperatūrā
  • 2 šķipsnas jūras sāls
  • 2 zariņi rozmarīna
  • 1 ēdamk. sarkano piparu
  • 350 grami vidēja izmēra kartupeļu, nomizoti
  • 2 ēdamk. eļļas
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Gatavošana:

  1. Gaļas gabalus sagatavo cepšanai – nosusina, nogriež cīpslas. Pārber ar sāli un pipariem. Liek uzkarsētā eļļā un sviestā uz pannas vai uz grila cepties. Vidēji ceptam steikam ievēro šādus cepšanas laikus: 3.5 centimetrus biezu steiku cep 4.5 minūtes no katras puses, bet 2 centimetrus biezu steiku cep 2 minūtes no katras puses. Pēc noņemšanas no pannas gaļu “atpūtina” 5-10 minūtes.
  2. Pagatavo garšaugu sviestu. Rozmarīna lapiņas atdala no kātiņiem, lapas smalki sakapā. Sviestu, rozmarīnu un sāli liek blenderī un blenderē, kamēr iegūta viendabīga masa. Beigās iemaisa sarkanos piparus. Iegūto masu liek uz cepampapīra loksnes un izveido “desiņu” aptuveni 4-5 centimentru diametrā. Ietin papīrā un liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4 stundām. Ar šo sviesta daudzumu pietiks vairākām gatavošanas reizēm.
  3. Gatavo kartupeļus. Uzkarsē cepeškrāsni uz 230 grādiem ventilatora režīmā. Katru kartupeli sagriež 1 centimetru platos un 1 centimetru biezos salmiņos. Salmiņus liek verdošā ūdenī uz 3 minūtēm, tad ber uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar eļļu, pārber ar sāli un melnajiem pipariem. Liek krāsnī un cep 15-20 minūtes, cepšanas laikā vismaz divas reizes apgrozot.
  4. Pasniedz, uz šķīvja blakus kartupeļiem liekot steiku. Katram steikam pa virsu kārto pāris rozmarīna sviesta ripiņas.

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Kartupeļi, Liellopa steiks, Rozmarīns, Sarkanie pipari, Sviests

« Ātrā ķiploku un garšaugu bagete
Aveņu un baltās šokolādes mafini »

Comments

  1. Egils says

    October 28, 2018 at 21:21

    Brieža steiks,kopā ar rozmarīna sviestu !!!! Fantastiska buķete!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in