Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aveņu un baltās šokolādes mafini

28 jūnija, 2015 Leave a Comment

IMG_2005Krāsainais ogu laiks ir sācies – zemenes, mellenes un avenes gatavojas dārzos un nonāk mūsu virtuvēs. Aveņu ražas laiks vēl jāsagaida, bet pagaidām mafinu gatavošanai izmantoju pēdējo aveņu kastīti no saldētavas. Mafini ir mitri, ar izteiktu aveņu garšu un ik pa laikam ar baltās šokolādes pildījuma “krāterīti”. Īpaši šie mafini patika mūsu mazajiem gardēžiem.

Sastāvdaļas:

  • 2 tējk. citrona sulas
  • 260 ml piena
  • 115 ml augu eļļas (labāk izmantot eļļu bez izteiktas smaržas un garšas)
  • 1 ola
  • 270 g miltu
  • 3 tējk. cepamais pulveris
  • puse tējk. smalkā sāls
  • 140g cukura
  • 110 g baltās šokolādes gabaliņos (vai sasmalcināt mazākos gabaliņos šokolādes tāfelīti)
  • 155 g saldētas vai svaigas avenes (ja izmanto saldētas, tās pirms pievienošanas mīklai neatkausē)

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Mafinu pannu izklāj ar papīrīšiem.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā citronu sulu, pienu, eļļu un olu. Maisa, kamēr izejvielas sajaukušās.
  3. Citā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un balto šokolādi. Pievieno ogas un visu dažas reizes apmaisa.
  4. Abu bļodu saturu sajauc kopā un maisa, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
  5. Mīklu salej mafinu formītēs. Cep 35-40 minūtes, kamēr kociņš no mafina iznāk ārā sauss. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

IMG_1994Iedvesma: Gimme Some Oven

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Avenes, Baltā šokolāde, Mafini

« Liellopa steiks ar rozmarīna sviestu un krāsnī ceptiem kartupeļiem
Mājās gatavots kečups »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...