Krāsainais ogu laiks ir sācies – zemenes, mellenes un avenes gatavojas dārzos un nonāk mūsu virtuvēs. Aveņu ražas laiks vēl jāsagaida, bet pagaidām mafinu gatavošanai izmantoju pēdējo aveņu kastīti no saldētavas. Mafini ir mitri, ar izteiktu aveņu garšu un ik pa laikam ar baltās šokolādes pildījuma “krāterīti”. Īpaši šie mafini patika mūsu mazajiem gardēžiem.
Sastāvdaļas:
- 2 tējk. citrona sulas
- 260 ml piena
- 115 ml augu eļļas (labāk izmantot eļļu bez izteiktas smaržas un garšas)
- 1 ola
- 270 g miltu
- 3 tējk. cepamais pulveris
- puse tējk. smalkā sāls
- 140g cukura
- 110 g baltās šokolādes gabaliņos (vai sasmalcināt mazākos gabaliņos šokolādes tāfelīti)
- 155 g saldētas vai svaigas avenes (ja izmanto saldētas, tās pirms pievienošanas mīklai neatkausē)
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Mafinu pannu izklāj ar papīrīšiem.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā citronu sulu, pienu, eļļu un olu. Maisa, kamēr izejvielas sajaukušās.
- Citā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un balto šokolādi. Pievieno ogas un visu dažas reizes apmaisa.
- Abu bļodu saturu sajauc kopā un maisa, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
- Mīklu salej mafinu formītēs. Cep 35-40 minūtes, kamēr kociņš no mafina iznāk ārā sauss. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Iedvesma: Gimme Some Oven
Atbildēt