Zemeņu sezona pilnā plaukumā! Senāk pret zemenēm konditorejas izstrādājumos skatījos ar skepsi, bet izrādās ceptas zemenes garšo lieliski! Sviestu brūnināju pirmo reizi, bet noteikti ne pēdējo, jo tas gala rezultātam piedeva īpaši dziļu garšu, kopā ar mazliet skābajām zemenēm – lieliski.
Izejvielas (12 standarta izmēra mafiniem):
- 70 grami sviesta
- 220 grami cukura
- 2 olas
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 120 ml piena
- 250 grami miltu
- puse tējk. sāls
- 2.5 tējk. cepamā pulvera
- 270 grami svaigu zemeņu bez ziedkātiņiem, sagrieztas uz pusēm vai lielākās 4 daļās
Gatavošana:
- Gatavo brūnināto sviestu – sviestu liek mazā katliņā un uz zemas uguns izkausē. Maisot turpina karsēt, līdz sviests kļūst brūns (karameles krāsā). Galvenais skatīties, lai tas nepiedeg. Sviestu no uguns noņem un noliek malā atdzist.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
- Palielā bļodā kopā saputo olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu. Iemaisa pienu. Pievieno atdzisušo sviestu un turpina kult, līdz iegūta viendabīga krēmīga konsistence.
- Otrā bļodā samaisa kopā miltus, sāli un cepamo pulveri. Šīs sausās izejvielas pievieno sviesta un olu masai, kārtīgi sajauc. Beigās iemaisa zemeņu gabaliņus.
- Mafinu pannu izklāt ar papīrīšiem. Mīklu pilda formiņās un cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes, kamēr mafini kļuvuši zeltaini brūni.
Iedvesma: Hungry Food Love
Mairita says
Sakiet, kur piens paliek? Klāt piedzert? :)
Linda Tellgrena says
Pienu piemaisa pie olām ar cukuru, recepte ir precizēta! Paldies, ka pamanīji :)
marcus says
nu bet protams ka jāpiedzer klāt. Katru dienu vienu glāzi pienu:D
Zane says
Piemaisam pienu, kad samaisam kopā miltus u.t.t.? Vai kad?
Linda Tellgrena says
Pienu piemaisa pie olām ar cukuru.
Mairita says
Protams, tā arī izdarīju- iemaisīju pienu olu masā- ļoti garšīgi mafini, paldies par recepti :)
Linda Tellgrena says
Mairita, paldies, ka uzrakstīji :)
Ilona says
Biju cepusi mafinus pēc daudz un dažádām receptēm, bet šī…. Fantastiskākie mafini!!! Linda, ar Jūsu receptēm vienmēr viss sanāk vienreizēji garšīgi. Un šī noteikti būs mana mīļākā mafinu recepte! ;)