Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokosriekstu pudiņkūka

14 augusta, 2015 12 komentārs

Kokosriekstu pudinkuka - 10Ir tādas receptes, pēc kuru atklāšanas iestājas tāda kā kulinārā eiforija – gandrīz vai neticība, ka kaut var būt tik gards un vienkāršs! Jā, arī vienkāršs, jo laiks pierāda, ka tieši vienkāršās receptes tiek iemīļotas visvairāk un atkārtotas visbiežāk. Šī kūka ar pirmo reizi ir iegājusi to desertu un kūku sarakstā, kas tiks ceptas vēl un vēl. To pagatavot ir izcili viegli – vajadzīga VIENA bļoda un visas sastāvdaļas (izņemot ogas) ir jāpievieno uzreiz. Nevajag uzraukties, ja mīkla izskatās ļoti šķidra – tā jābūt. 

Gatavas pudiņkūkas struktūra ir līdzīga suflē uzreiz pēc izņemšanas no krāsns – kūka būs pacēlusies un pufīga. Pēc tam tā saplok un pēc struktūras nedaudz atgādina “crème brûlée“. Kokosriekstu skaidiņas atrodas kūkas virspusē un veido patīkamu “garoziņu”. Ogas var pievienot pēc patikas – šoreiz izmantoju kazenes. Labu apetīti!

Šo kūku vienā saulainā pavasara rītā pagatavoju kopā ar “Māmiņu klubu”, video vari noskatīties ŠEIT.

Kokosriekstu pudinkuka - 16Izejvielas (6-8 porcijas):

  • 375 ml piens
  • 60 grami kokosriekstu skaidiņas
  • 50 grami miltu
  • 3 olas
  • 50 grami izkausēta sviesta (istabas temperatūrā) vai izkausētas kokosriekstu eļļas
  • 1 ēdamk. vaniļas pastas vai 1.5 ēdamk. vaniļas cukura vai 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
  • 60-120 grami cukurs (var likt mazāk, ja negribas saldu)
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • 120 grami ogu (es izmantoju kazenes)

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
  2. Visas sastāvdaļas, izņemot ogas, samaisa kopā lielā bļodā, kamēr iegūtā masa ir salīdzinoši viendabīga. Mīklu lej 20 cm diametra pīrāga cepamformā (mīkla ir šķidra, tādēļ vislabāk izmantot kūkas formu ar NEnoņemamām malām) – var izmantot arī 23 cm diametra formu, bet tad izejvielu daudzums jāpalielina par vienu trešdaļu. Pa virsu kārto ogas. Liek cepeškrāsnī un cep 45-55 minūtes, kamēr kūkas maliņas ir kļuvušas gaiši zeltainas un pati kūka ir pacēlusies.
  3. Kūku izņem no cepeškrāsns un 10 minūtes atdzesē. Pasniedz siltu vai aukstu.

emile-henry-pie-dishNoderīgi! Cepšanai izmantoju firmas “Emile Henry”cepšanas formu – visi šie ražotāja trauki gatavoti ar rokām un rūdīti augstās temperatūrās, tādēļ ir ne vien vizuāli pievilcīgi, bet arī ļoti izturīgi. Vienīgais, ko vajadzētu ievērot – pēc izņemšanas no cepeškrāsns novietot uz koka vai plastmasas virsmas, pretējā gadījumā šis keramikas trauks var deformēties. Brīvības ielas veikalā par pievilcīgām cenām iegādājamas arī šī pasaulē pazīstamā ražotāja otrās līnijas preces – tās, kurām ir kāds neliels vizuāls, reizēm pat ar “neapbruņotu aci” nepamanāms defektiņš.

Kūkas forma iegādājama veikalā “Home Decor Baltics” Brīvības ielā 45. Ja izdrukāsi un veikalā uzrādīsi ŠO KUPONU, kūkas formas (vai vienas citas preces) iegādei saņemsi 12% atlaidi (KitchenAid precēm atlaide – 10%).

FullSizeRender

Kūka uzreiz pēc izņemšanas no krāsns

Iedvesma: Donna Hay

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Citrona sula, Kazenes, Kokosriekstu eļļa, Kokosriekstu skaidiņas, Ogas, Vaniļas pasta

« Siera kūka ar melleņu pildījumu
Ābolu-brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci »

Comments

  1. Ieva says

    14 augusta, 2015 at 19:16

    Olas nevajag?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      14 augusta, 2015 at 23:36

      Ieva, Tev ērgļa acs – paldies, olas, protams, vajag! Trīs gabalas, receptes precizēta.

      Atbildēt
  2. Agija says

    15 augusta, 2015 at 23:35

    Kurā brīdī pievieno ogas? Vispirms ielej mīklu un tad vienkārši ieber ogas?

    Atbildēt
  3. aija says

    6 septembra, 2015 at 21:37

    so man nacas baudit pasas Lindas taisitu….ja man butu jaizvelas pedeja maltita..sis butu istais.trapits 10:)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 septembra, 2015 at 07:49

      Jūtos glaimota :)

      Atbildēt
  4. Vineta says

    13 septembra, 2015 at 10:48

    ļoti, ļoti garda. Paldies par recepti. Vīrs arī sajūsmā un tāpēc tiek atkal un atkal cepta :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      13 septembra, 2015 at 10:51

      Cik forši!

      Atbildēt
  5. Inese says

    8 novembra, 2015 at 20:35

    Ja negaršo kokosrieksti, vai tos var aizstāt ar mandeļu skaidām vai valriekstiem?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      9 novembra, 2015 at 15:18

      Mandeļu skaidiņas varētu būt ok!

      Atbildēt
  6. Santa says

    29 februāra, 2016 at 09:17

    Pievienojos, pareizs nosaukums – pudiņkūka! Sanāca lieliska! Paldies, par recepti! .. ar svaigām (atsaldētām) zemenēm ļoti gardi.
    P s. Es tikai vēl arī pierìvēju citrona mizu. Un kopā ar citr.sulu un cukuru uzkarsēju.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      29 februāra, 2016 at 11:04

      Priecājos! Citrona sula “nesarāva” pienu? Receptes vienmēr ir labi pielāgot savām garšas kārpiņām.

      Atbildēt
  7. Elīna says

    19 jūlija, 2017 at 23:37

    Manas garšas kārpiņas gavilē!!!!!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...