Ir tādas receptes, pēc kuru atklāšanas iestājas tāda kā kulinārā eiforija – gandrīz vai neticība, ka kaut var būt tik gards un vienkāršs! Jā, arī vienkāršs, jo laiks pierāda, ka tieši vienkāršās receptes tiek iemīļotas visvairāk un atkārtotas visbiežāk. Šī kūka ar pirmo reizi ir iegājusi to desertu un kūku sarakstā, kas tiks ceptas vēl un vēl. To pagatavot ir izcili viegli – vajadzīga VIENA bļoda un visas sastāvdaļas (izņemot ogas) ir jāpievieno uzreiz. Nevajag uzraukties, ja mīkla izskatās ļoti šķidra – tā jābūt.
Gatavas pudiņkūkas struktūra ir līdzīga suflē uzreiz pēc izņemšanas no krāsns – kūka būs pacēlusies un pufīga. Pēc tam tā saplok un pēc struktūras nedaudz atgādina “crème brûlée“. Kokosriekstu skaidiņas atrodas kūkas virspusē un veido patīkamu “garoziņu”. Ogas var pievienot pēc patikas – šoreiz izmantoju kazenes. Labu apetīti!
Šo kūku vienā saulainā pavasara rītā pagatavoju kopā ar “Māmiņu klubu”, video vari noskatīties ŠEIT.
- 375 ml piens
- 60 grami kokosriekstu skaidiņas
- 50 grami miltu
- 3 olas
- 50 grami izkausēta sviesta (istabas temperatūrā) vai izkausētas kokosriekstu eļļas
- 1 ēdamk. vaniļas pastas vai 1.5 ēdamk. vaniļas cukura vai 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
- 60-120 grami cukurs (var likt mazāk, ja negribas saldu)
- 2 ēdamk. citrona sulas
- 120 grami ogu (es izmantoju kazenes)
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
- Visas sastāvdaļas, izņemot ogas, samaisa kopā lielā bļodā, kamēr iegūtā masa ir salīdzinoši viendabīga. Mīklu lej 20 cm diametra pīrāga cepamformā (mīkla ir šķidra, tādēļ vislabāk izmantot kūkas formu ar NEnoņemamām malām) – var izmantot arī 23 cm diametra formu, bet tad izejvielu daudzums jāpalielina par vienu trešdaļu. Pa virsu kārto ogas. Liek cepeškrāsnī un cep 45-55 minūtes, kamēr kūkas maliņas ir kļuvušas gaiši zeltainas un pati kūka ir pacēlusies.
- Kūku izņem no cepeškrāsns un 10 minūtes atdzesē. Pasniedz siltu vai aukstu.
Noderīgi! Cepšanai izmantoju firmas “Emile Henry”cepšanas formu – visi šie ražotāja trauki gatavoti ar rokām un rūdīti augstās temperatūrās, tādēļ ir ne vien vizuāli pievilcīgi, bet arī ļoti izturīgi. Vienīgais, ko vajadzētu ievērot – pēc izņemšanas no cepeškrāsns novietot uz koka vai plastmasas virsmas, pretējā gadījumā šis keramikas trauks var deformēties. Brīvības ielas veikalā par pievilcīgām cenām iegādājamas arī šī pasaulē pazīstamā ražotāja otrās līnijas preces – tās, kurām ir kāds neliels vizuāls, reizēm pat ar “neapbruņotu aci” nepamanāms defektiņš.
Kūkas forma iegādājama veikalā “Home Decor Baltics” Brīvības ielā 45. Ja izdrukāsi un veikalā uzrādīsi ŠO KUPONU, kūkas formas (vai vienas citas preces) iegādei saņemsi 12% atlaidi (KitchenAid precēm atlaide – 10%).
Iedvesma: Donna Hay
Olas nevajag?
Ieva, Tev ērgļa acs – paldies, olas, protams, vajag! Trīs gabalas, receptes precizēta.
Kurā brīdī pievieno ogas? Vispirms ielej mīklu un tad vienkārši ieber ogas?
so man nacas baudit pasas Lindas taisitu….ja man butu jaizvelas pedeja maltita..sis butu istais.trapits 10:)
Jūtos glaimota :)
ļoti, ļoti garda. Paldies par recepti. Vīrs arī sajūsmā un tāpēc tiek atkal un atkal cepta :)
Cik forši!
Ja negaršo kokosrieksti, vai tos var aizstāt ar mandeļu skaidām vai valriekstiem?
Mandeļu skaidiņas varētu būt ok!
Pievienojos, pareizs nosaukums – pudiņkūka! Sanāca lieliska! Paldies, par recepti! .. ar svaigām (atsaldētām) zemenēm ļoti gardi.
P s. Es tikai vēl arī pierìvēju citrona mizu. Un kopā ar citr.sulu un cukuru uzkarsēju.
Priecājos! Citrona sula “nesarāva” pienu? Receptes vienmēr ir labi pielāgot savām garšas kārpiņām.
Manas garšas kārpiņas gavilē!!!!!