Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ābolu-brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

18 augusta, 2015 1 Comment

Bruklenu_siera_kuka1Lai kā to negribētos atzīst, rudens ir klusiņām pielavījies – to brīžiem var sajust vēsajā rīta vējā vai vakarā sajūtot krītam rasu, aukstu un nepielūdzamu. Par nākamā gadalaika tuvošanos liecina arī rudens veltes, kad dārzos paukšķēdami krīt āboli un dārzā tiek apēstas pēdējās avenes un mellenes.

Šī skaistā kūka ir īsts veltījums rudenim: brūklenes, āboli un kārdinošā karamele. Kūkas autore ir Jolanta – forša un talantīga trīs meitu mamma, kura lutina savu ģimeni un draugus ne vien ar kūkām, bet arī ar veselīgām un oriģinālām maltītēm. 

Izejvielas:

Pamatnei:

  • 250g digestive vai “Selgas”cepumu
  • 1 tējk. lavandas ziedu
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 180 grami sviesta, kausēts

Krēmam:

  • 500g bezpiedevu krēmsiera
  • 150 g pūdercukura
  • 3 ēd.k. kartupeļu cietes
  • vaniļas cukurs pēc garšas
  • 3-4 ēd.k. skābā krējuma
  • 3 olas
  • pāris saujas brūkleņu
  • 4-5 āboli, nomizoti, sagriezti šķēlēs
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 tējk. kanēļa

Karameļu mērcei:

  • 120g cukura
  • 2 ēd.k. ūdens
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ēd.k. sviesta

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
  2. Karstumizrurīgā traukā ielej ūdeni un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā.
  3. Gatavo pamatni: virtuves kombainā liek visas pamatnes satāvdaļas un samaļ viendabīgā masā. Maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu. Cep 15 minūtes, tad atdzesē.
  4. Gatavo krēmu: traukā liek visas krēma sastāvdaļas, izņemot olas un brūklenes, un puto ar mikseri, līdz masa ir viendabīga. Putojot pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iemaisot. Tad iemaisa brūklenes. Krēma masu lej virs pamatnes un izlīdzina.
  5. Ābolu šķēlītes pārkaisa ar kanēli, cukuru, samaisa un kārto uz kūkas.
  6. Kūku cep 1h, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
  7. Gatavo karameļu mērci: cukuru liek katliņā, pievieno ūdeni un maisot karsē, līdz cukurs karamelizējas un iegūst vēlamo brūno nokrāsu. Tad pievieno saldo krējumu un strauji iemaisa, karsējot, līdz mērce iegūst krējumam līdzīgu konsistenci. Mērci atdzesē un pirms pasniegšanas pārlej kūkas gabaliņiem. Kūku dekorē ar brūklenēm un lavandas ziediem.

Fotogrāfiju un receptes autore: Jolanta Roze

Bruklenu_siera_kuka2

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Ābolkūka, Brūklenes, Karamele, Kūka, Lavanda, Siera kūkas

« Kokosriekstu pudiņkūka
Svaigēdāju ‘earl grey’ un citronu kūka »

Comments

  1. Elīna says

    31 augusta, 2017 at 23:05

    Sveika, Linda!

    Kāds ir kūkas formas izmērs?

    Paldies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...