Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes cep mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika.
Izejvielas (12 mini picām):
● 1 lielais lavašs vai 4 gatavās tortiljas pamatnes
● 250 grami tomātu mērces
● pēc izvēles – 4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
● 250 g šķiņķa vai kūpinātas liesas gaļas, sagriezta mazos kubiņos
● 200 grami Trikāta Krievijas siera, rīvēta uz rupjās rīves
● dažas melnās olīvas un čili dekorēšanai, sagriezti ripiņās
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
- Ar kulinārijas gredzenu vai kulinārijas šķērēm no lavaša vai torlijas izgriež apļus ar deviņu centimetru diametru. Tos kārto mafinu pannas formiņās, ar pirkstiem iespiežot aplīšus kausiņu formā. Mazajos kausiņos liek pa karotei tomātu mērces (ja vēlas, pa virsu liek nedaudz ķiploka), nedaudz šķiņķa vai gaļas. Pāri ber rīvēto sieru. Virsū liek olīvas un čili gabaliņus.
- Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, kamēr siers izkusis un picu maizīšu maliņas kļuvušas zeltainas. Pasniedz siltas.
Atbildēt