Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Griķu pankūkas ar siera mērci

October 12, 2015 1 Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar "Trikāta"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta siers”

Plānās griķu pankūkas ir tradicionāls ēdiens Francijā. ‘Galette bretonne” gatavo no griķu miltiem un pasniedz ar sāļajiem pildījumiem. Mūsmājās tās ir lielā cieņām un tiek baudītas gan ar sieru, gan saldiem pildījumiem – zemesriekstu sviestu, ievārījumu vai ar cukur saberztām ogām.

Nedaudz riekstainajai griķu un pilngraudu miltu garšai, lieliski piestāv Ementāles siers, padarot ikdienišķo ēdienu par īpašu maltīti, kuru var pasniegt arī brīvdienu vēlajās brokastīs.

Izejvielas (4 personām):

Siera mērcei:

  • 50 grami sviesta
  • 40 grami kviešu miltu
  • 450 ml piena
  • 200 grami Trikāta Ementāles siera, sarīvēta uz rupjās rīves
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pankūkām:

  • 550 ml piena
  • 2 lauku olas
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. augu eļļas
  • 110 grami griķu miltu
  • 110 grami kviešu pilngraudu miltu
  • eļļa cepšanai
  • 150 grami sēņu pēc izvēles, apceptas sviestā
  • 50 grami sīpolloku, sakapātu

Gatavošana:

Sagatavo siera mērci, uz pannas izkausējot sviestu un iemaisot kviešu miltus. Cep vienu minūti un tad, turpinot maisīt, pakāpeniski pievieno pienu. Kad mērce sākusi biezēt, samazina uguni un pievieno pusi no siera. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc nepieciešamības mērci var uzsildīt. Ja tā kļuvusi par biezu, konsistenci uzlabo, uzsildītai mērcei pielejot nedaudz piena.

Pagatavo pankūkas, sakuļot kopā pienu, olas, sālu un karoti augu eļļas. Kā pēdējos pievieno izsijātus griķu un pilngraudu miltus. Maisa visu, līdz iegūta viendabīga masa. Ļauj mīklai pusstundu uzbriest un atpūsties.

Cep pankūkas uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns. Uz pannas lej kausiņu ar mīklu, pannu pagriež tā, lai mīkla vienmērīgi iztecētu pa visu pannu. Cep zeltaini brūnu un apgriež otrādi. Tad lej virsū pāris karotes siera mērces un uzber nedaudz rīvētā Ementāles siera un sēnes. Pārber ar svaigi maltiem pipariem un cep, līdz otra puse pankūkai zeltaini brūna.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Pankūkas, Receptes Tagged With: Ementāles siers, Francijas virtuve, Griķu milti, Pankūkas, Pilngraudu milti, Sēnes, Siers, Sīpolloki

« Ātrās mini picas
Siera un ķirbju mafini »

Comments

  1. Zane says

    February 7, 2019 at 12:09

    Paldies par recepti!
    Gardas, sātīgas un noteikti pelnījušas atkārtojumu!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND