Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Griķu pankūkas ar siera mērci

12 oktobra, 2015 1 Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar "Trikāta"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Trikāta siers”

Plānās griķu pankūkas ir tradicionāls ēdiens Francijā. ‘Galette bretonne” gatavo no griķu miltiem un pasniedz ar sāļajiem pildījumiem. Mūsmājās tās ir lielā cieņām un tiek baudītas gan ar sieru, gan saldiem pildījumiem – zemesriekstu sviestu, ievārījumu vai ar cukur saberztām ogām.

Nedaudz riekstainajai griķu un pilngraudu miltu garšai, lieliski piestāv Ementāles siers, padarot ikdienišķo ēdienu par īpašu maltīti, kuru var pasniegt arī brīvdienu vēlajās brokastīs.

Izejvielas (4 personām):

Siera mērcei:

  • 50 grami sviesta
  • 40 grami kviešu miltu
  • 450 ml piena
  • 200 grami Trikāta Ementāles siera, sarīvēta uz rupjās rīves
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pankūkām:

  • 550 ml piena
  • 2 lauku olas
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. augu eļļas
  • 110 grami griķu miltu
  • 110 grami kviešu pilngraudu miltu
  • eļļa cepšanai
  • 150 grami sēņu pēc izvēles, apceptas sviestā
  • 50 grami sīpolloku, sakapātu

Gatavošana:

Sagatavo siera mērci, uz pannas izkausējot sviestu un iemaisot kviešu miltus. Cep vienu minūti un tad, turpinot maisīt, pakāpeniski pievieno pienu. Kad mērce sākusi biezēt, samazina uguni un pievieno pusi no siera. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc nepieciešamības mērci var uzsildīt. Ja tā kļuvusi par biezu, konsistenci uzlabo, uzsildītai mērcei pielejot nedaudz piena.

Pagatavo pankūkas, sakuļot kopā pienu, olas, sālu un karoti augu eļļas. Kā pēdējos pievieno izsijātus griķu un pilngraudu miltus. Maisa visu, līdz iegūta viendabīga masa. Ļauj mīklai pusstundu uzbriest un atpūsties.

Cep pankūkas uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns. Uz pannas lej kausiņu ar mīklu, pannu pagriež tā, lai mīkla vienmērīgi iztecētu pa visu pannu. Cep zeltaini brūnu un apgriež otrādi. Tad lej virsū pāris karotes siera mērces un uzber nedaudz rīvētā Ementāles siera un sēnes. Pārber ar svaigi maltiem pipariem un cep, līdz otra puse pankūkai zeltaini brūna.

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Pankūkas, Receptes Tagged With: Ementāles siers, Francijas virtuve, Griķu milti, Pankūkas, Pilngraudu milti, Sēnes, Siers, Sīpolloki

« Ātrās mini picas
Siera un ķirbju mafini »

Comments

  1. Zane says

    7 februāra, 2019 at 12:09

    Paldies par recepti!
    Gardas, sātīgas un noteikti pelnījušas atkārtojumu!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...