Pateicoties sieram, šie mafini ir ar izteiktu aromātu, bet ķirbis tiem dod vajadzīgo mitrumu, savukārt siera sastāvā esošais amoliņš un kaltētā salvija – aromātu. Lieliska uzkoda, kuru paņemt līdz izbraukumā pie dabas, ielikt pusdienu kastītē vai brīvdienās baudīt pie alus kausa.
Izejvielas (10-12 mafiniem):
- 100 grami ķirbja
- 2 olas
- 70 ml augu eļļas
- 70 ml piena
- 1 ēdamk. kaltētas salvijas (var izmantot svaigu)
- 40 grami Trikāta Reserve siera
- 120 grami kviešu miltu
- 70 grami Trikentālera ar amoliņu
- šķipsniņa sāls
- pusotra tējk. cepamā pulvera
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo mafinu formiņas, izklājot tās ar papīrīšiem vai iesmērējot ar eļļu.
- Uz rupjās rīves sarīvē ķirbji. Ja tas ir ļoti sulīgs, lieko sulu nospiež.
- Lielā bļodā ar mikseri saputo olas, eļļu, pienu, salviju, abus sierus un rīvēto ķirbi. Pieber miltus, kam pievienots cepamais pulveris un sāls. Visu kārtīgi maisa, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
- Mīklu pilda mafinu formiņās (divas trešdaļas no katras formiņas) un cep cepeškrāsnī 30 minūtes vai kamēr kociņš no mīklas iznāk ārā sauss. Pasniedz siltus vai istabas temperatūrā.
Atbildēt