Pildīta paprika ir vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Tādēļ ir interesanti, ja tradicionālajām receptēm var pievienot kādi neparastāku, bet tikpat gardu variantu. “Sniega bumbas” lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu.
Izejvielas (4 porcijām):
- 6 paprikas, pārgrieztas un pusēm un iztīrītas no sēkliņām
- 350 grami grūbu
- eļļa cepšanai
- 2 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
- 1 ēdamk. brūnā cukura
- šķipsniņa sāls
- 3 ēdamk. balzamiko etiķa
- 24 Trikātas “Sniega bumbas” (man vislabāk garšo siera bumbas ar amoliņu)
Gatavošana:
- Izvāra grūbas, līdz tās vidū vēl nedaudz cietas, aptuveni 20 minūtes.
- Uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno cukuru, sāli un balzamiko etiķi. Maisot turpina cep vēl 4-5 minūtes.
- Grūbas samaisa ar karamelizētajiem sīpoliem.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Paprikas pusītes kārto cepampannā un liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Izņem ārā, pilda ar grūbām, pa virsu katrai paprikas pusītei liek divas sniega bumbas (var likt trīs, ja paprika ir liela). Pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes vai kamēr siers sāk lēnām kļūt mīksts un viegli zeltains. Ja sieru vēlas iegūt vēl nedaudz brūnāku, krāsni uz dažām minūtēm var ieslēgt grila režīmā. Pannu izņem no krāsns, paprikas kārto uz šķīvjiem un nekavējoties pasniedz.
Inese says
Cik grādos cepeškrāsnī cep?
Linda Tellgrena says
190 grādos. Paldies, ka pamanīji – recepte precizēta!