Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas bumbiņas ķīniešu gaumē

26 novembra, 2015 Leave a Comment

Cukgalas bumbinas kiniesu gaume' - 0

Šis ir lielisks veids, kā pagatavot interesantu maltīti no maltās gaļas. Lipīgās un saldenās mēces pamatā ir hoisin mērce, kurā var atrast visas ķīniešu virtuvei raksturīgās smaržas un garšas. To gatavo no fermentētām sojas pupiņām, kaltētiem čili pipariem, sezama pastas, sezama eļļas, sojas mērces, sālīta plūmju biezeņa, fermentēta sarkanā tofu, ķiplokiem un vēl citām garšvielām. Hoisin mērci var iegādāties Stockmann veikala pārtikas nodaļā. 

Izejvielas:

Gaļas bumbiņām:

  • 1 vidēja izmēra sīpols, nomizots un sasmalcināts
  • 800 grami liesas maltas cūkgaļas
  • 1 tējk. sezama sēkliņu eļļas
  • 4 ēdamk. rīvmaizes
  • 1 ēdamk. rīvētas ingvera saknes
  • 2 olas
  • 1 tējk. sojas mērces
  • ja vēlas (izteiktākai garšai) – 2 tējk. piecu garšvielu maisījuma (five spice powder) 

Mērcei:

  • 160 ml hoisin mērces (nopērkama Stockman Āzijas produktu stendā)
  • 3 ēdamk. rīsu etiķa
  •  1 ēdamk. šķidra medus
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 2 cm rīvētas ingvera saknes
  • 1 ēdamk. laima sulas
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 1 ēdamk. sezama eļļas
  • pēc izvēles – asākai mērcei 1 tējk. sriračas mērce vai maigākai mērcei – 1 ēdamk. saldās čili mērces

Pārbēršanai:

  • sezama sēkliņas
  • sakapāti sīpolloki

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
  2. Visas gaļas bumbiņu izejvielas liek lielā bļodā vai virtuves kombaina bļodā un samīca tā, lai viedotos viendabīga masa (to var darīt ar rokām vai izmantojot virtuvese kombaina mīklas mīcīšanas uzgali). Ar mitrām rokām nogaļas masas izveido 36 gaļas bumbiņas un liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru vienādos attālumos vienu no otras. Liek cepties cepeškrāsnī uz 18-20 minūtēm, līdz bumbiņas vidū izcepušās.
  3. Kamēr bumbiņas krāsnī, maza izmēra pannā lej visas mērces sastāvdaļas un uzvāra, nepārtraukti maisot. Uz nelielas liesmas turpina maisīt un vārīt vēl 3 minūtes. Tad mērci noliek malā atdzist un sabiezēt.
  4. Gatavās gaļas bumbiņas pārlej ar mērci un uzmanīgi samaisa, lai tās vienmērīgi noklātos. Pasniedz kopā ar rīsiem vai nūdelēm, pārbērtas ar sezama sēkliņām un/vai sīpollokiem.

Iedvesma: Spend with Pennies

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Āzijas virtuve, Hoisin mērce, Ingvera sakne, Ķīniešu virtuve, Ķiploki, Laima sula, Malta cūkgaļa, Medus, Rīsu etiķis, Sezama eļļa, Sezama sēkliņas, Sīpolloki, Sojas mērce

« Mājās gatavota piparkūku mīkla
Siltie Vidusjūras salāti ar zaļajām ‘mung’ pupiņām »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...