Krēmīga sildoša zupa ir auksto ziemas dienu ideālais pavadonis. Pierastā krēmsiera vietā pamēģini zupas gatavošanā izmantot brie sieru – tā pilnīgais un saldenais aromāts piedos zupai īpašas un garšas kārpiņām ļoti patīkamas notis.
Izejvielas (4 personām):
- 1 ēdamk. sviesta
- eļļa cepšanai
- 1 šalotes sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
- 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta
- 2 puravi ar zaļajiem kātiem, kārtīgi noskaloti un sagriezti ripiņās
- 300 ml dārzeņu buljona
- 3 kartupeļi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- “NaTurek” ‘brie natural’ siers (125 grami), sagriezts šķēlēs
- malti melnie pipari pēc garšas
- šķipsna jūras sāls
- ķiploku dīgsti un svaiga maize pasniegšanai
Gatavošana:
- Katlā izkausē sviestu. Pievieno eļļu un šalotes sīpolus. Pa laikam apmaisot cep uz vidējas liesmas, līdz šalotes gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno ķiploku, maisot cep vēl vienu minūti.
- Katla saturam pievieno puravu gabaliņus un turpina cept pāris minūtes. Pielej buljonu un pieber kartupeļus. Sagaida pirmo burbuli, samazina uguni un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno siera šķēles, noņem no uguns un sablenderē viendabīgā masā.
- Pēc garšas pievieno piparus un jūras sāli. Pasniedz dekorētu ar ķiploku dīgstiem un svaigu maizīti ar kraukšķīgu garozu.
Atbildēt