Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Noskaidroti 2015.gada TOP 30 Latvijas restorāni

15 janvāra, 2016 Leave a Comment

Ekselence Top30_1.vieta - restorans VincentsPieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015” titulu ieguvis restorāns „Vincents”, otrajā vietā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet godpilno trešo vietu ieņem restorāns „Muusu”.

„Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015” nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no tiem individuāli piešķīra punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti – 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, „Ekselence labākie restorāni Latvijā 2015” sarakstā iekļuvuši 10 jaunpienācēji. „Tā ir trešā daļa no labāko saraksta, kas liecina par veselīgu nozares attīstību, tādēļ svarīgi ir nestāvēt uz vietas, bet turpināt iesākto”, stāsta projekta iniciators Normunds Norenbergs. Viņš pauž gandarījumu, ka ārvalstu šefpavāri atzinīgi novērtējuši Latvijas restorānus un izteikuši vēlmi atgriezties Latvijā.

Žūrijā darbojās Jouni Toivanen (Michelin šefpavārs, Somija), Sonja Fruhsammer (Michelin restorāna „Fruhsammer” šefpavāre, Vācija), Pelle Andersen (The Food Organisation of Denmark direktors, Dānija), Sampo Kantele (šefpavārs, Helsinku kulinārijas akadēmijas pasniedzējs, Somija), Tonis Siigur (restorāna „NOA” šefpavārs, Igaunija), Terje Ommundsen (restorāna „Plah” šefpavārs, Norvēģija), Antonio  Colaianni (Michelin restorāna „Mesa” šefpavārs, Šveice), Charlotte Stougaard Negendahl (Michelin šefpavāre, Dānija), Arto Koskelo (restorānu kritiķis, Somija), Anton Bjurh (Michelin restorāna „Gastrologik” šefpavārs, Zviedrija), Per Mandrup (Pasaules šefpavāru asociācijas, kulinārijas sacensību komitejas viceprezidents, A līmeņa konkursu tiesnesis, Dānija), Martti Siimann (restorānu „Oko”, „Noa”, „Tuljak” īpašnieks, Igaunija), Peter Fruhsammer, šefpavārs, vīnzinis, Vācija), Tommy Raanti (šefpavārs, Norvēģijas kulinārijas institūts, Norvēģija).

Apbalvošanas ceremonijā „Aldara muzejā” tika paziņoti arī vairāku speciālbalvu ieguvēji – „Live Rīga labākā jaunā restorāna 2015” titulu ieguvis restorāns „3”, bet labākā deserta balvu “Ekselence labākais deserts 2015”, tāpat kā pērn, ieguva restorāns „Vincents”. Restorāns „MUUSU” ieguva „Aldara specbalvu” par straujāko lēcienu.

Restorāni nevar sevi nominēt konkursam, jo tas ir neatkarīgs nozares vērtējums, kas iespējams pateicoties ģenerālsponsora „Ekselence”, kā arī „Live Rīga”, „airBaltic” un „Aldaris” atbalstam.

EKSELENCE 30 LABĀKIE RESTORĀNI LATVIJĀ 2015

  1. Vincents
  2. Bibliotēka No. 1 restorāns
  3. Muusu
  4. 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt”
  5. Riviera
  6. Kaļķu vārti
  7. 36. līnija
  8. Ostas skati
  9. Koya
  10. Vīna studijas restorāns
  11. Le Dome
  12. Kolonāde. Mūsu stāsti…
  13. Valtera restorāns
  14. Locale
  15. Bergs
  16. International
  17. Portofino
  18. Valmiermuižas vēstniecība
  19. Kilimanjaro
  20. Goldingen room
  21. Elements
  22. Dikļu pils
  23. Monterosso
  24. Neiburgs
  25. Tinto
  26. Mercato
  27. Zoste
  28. Kasha gourmet
  29. Mute
  30. Olive Oil Trading co.

This slideshow requires JavaScript.

Filed Under: Notikumi Tagged With: Restorāni

« Kanēļmaizītes medus glazūrā
Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...