Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi

17 janvāra, 2016 4 komentāru

Spageti_lasis tomatu pesto - 101-2

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Lielisku mērci pastai var pagatavot ne tikai no svaigiem, bet arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaigu citrona sulu.

Izejvielas (4 personām):

  • 600 g laša filejas bez asakām
  • sāls pēc garšas
  • 360 g “Dobeles dzirnavnieka” spageti Nr. 7
  • 200 g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa
  • 80 g mandeļu miltu
  • 30 grami rīvēta cietā siera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamk. cukura
  • 100 ml saldā krējuma

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriež 4 gabalos. Gabalus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa ar sāli. Liek cepties uz 15-20 minūtēm vai līdz lasis izcepies.
  2. Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liek mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē, bet nevāra.
  3. Verdošā sālsūdenī vāra spageti 8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nokāš ūdeni. Pastu uzreiz liek atpakaļ katlā, pievieno tomātu-saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisa – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu visus spageti.

Spageti_lasis tomatu pesto - 3136

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Cietais siers, Kaltēti tomāti, Ķiploki, Lasis, Saldais krējums, Spageti

« Noskaidroti 2015.gada TOP 30 Latvijas restorāni
Ar karamelizētiem sīpoliem un sieru pildīta saldskābmaize »

Comments

  1. Liene says

    18 janvāra, 2016 at 20:13

    Izskatās loti labi. Vai ir kāda pamācība, kā labāk lasi izcept uz pannas (ja cepeškrāsns nav pieejama)?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      18 janvāra, 2016 at 22:59

      Cep no abām pusēm uzkarsētā eļļā. Cepšanas ilgums atkarīgs no filejas biezuma. Cep uz vidēji zemas uguns, līdz gatava. Man zivs patīk iekšā nedaudz rozā, citiem – labi izcepta. Cepšanas ilguma noteikšana nāk ar praksi :) Lai izdodas!

      Atbildēt
  2. Sencis7 says

    22 janvāra, 2016 at 17:17

    Paldies par recepti.
    Lasis ir mans mīļākais ēdiens un šādi pagatavots ar spagetti tas ir vienkārši burvīgs!

    Atbildēt
  3. Arta says

    4 decembra, 2016 at 02:20

    Paldies par vienkāršo un gardo recepti. Vislabākās atsauksmes no mūsu viesiem. Noteikti gatavošu vēl.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...