Klasiskie banānu mafini ar kārdinošu krēmsiera viducīti. Īpaši garšo bērniem.
Izejvielas (18 lielajiem mafiniem):
- 100 g sviesta
- 150 g paniņu vai kefīra
- 2 olas
- 300 g banāni (pēc iespējas gatavāki, jo gatavie banāni ir saldāki)
- 1 tējk. citrona sulas
- 250 grami miltu (es šoreiz ņēmu 180 gramus rudzu bīdeļmiltu un 70 gramus rupji maltu kviešu pilngraudu miltu)
- 2 tējk.cepamā pulvera
- 140 g cukura (izmantoju nerafinētu cukuru)
- šķipsniņa sāls
- ja vēlas pārbēršanai – kanēļa cukurs, brūnais cukurs vai malts kanēlis
Krēmsiera pildījumam:
- 180 grami krēmsiera (izmantoju ICA krēmsieru)
- 1 olas baltums
- 1 ēdamk. cukura
- pēc izvēles – miza no puses bioloģiskā citrona
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 175 grādiem.
- Bļodā izkausē sviestu un noliek malā, lai atdziest. Citā bļodā sakuļ kopā paniņas (vai kefīru) ar 2 olām. Pievieno atdzisušo sviestu un izmaisa.
- Banānus nomizo, sablendē blenderī vai kārtīgi saspaida ar dakšu. Iemaisa tējkaroti citronas sulas. Banānus pievieno olu masa un sviesta masai.
- Trešajā bļodā sajauc kopā cukuru, miltus, cepamo pulveri un sāli.
- Bļodā ar miltiem lej iekšā banānu-olu masu, samaisa. Mīklai jābūt nedaudz ‘pufīgai’, tāpēc nedrīkst pārcensties un to pārmaisīt.
- Pagatavo krēmsiera pildījumu, visas tā sastāvdaļas saputojot viendabīgā masā.
- Masu liek ietaukotās mafinu formiņās vai ar papīra formiņām izklātā mafinu pannā tā, lai katra formiņa būtu 2/3 pilna. Mīklas viducī ar tējkaroti izveido iedobi un ieliek tajā karoti krēmsiera. Pārber ar kanēļa cukuru, brūno cukuru vai maltu kanēli. Cep 30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
Laura says
Vai šiem rikota sieru varētu lietot? Majas ir, bet nezinu kur pielietot! Paldies!
Linda Tellgrena says
Rikotu neieteiktu likt kā pildījumu, nebūs īstā konsistence.
Laura says
Sanaca super, pat bez info par cepsanas ilgumu! Rikotu neliku, speciali braucu pakal kremsieram! :D
Linda Tellgrena says
Forši, priecājos!
Vineta says
Cik ilgi ir jācepj mafini?
Linda Tellgrena says
Pusstundu! Precizēšu recepti, paldies.
Linda says
Ar ko varetu aizstat paninas vai kefiru? Dzivoju Niderlande, vietejos veikalos diemzel kefira nav..
Ieprieks paldies,
Linda Tellgrena says
Droši vari likt šķidrāku bezpiedevu vai grieķu jogurtu!
ieva says
Man viņi saplaka, kas varētu būt pie vainas?
Linda Tellgrena says
Kad mafini atdziest, neliela saplakšana ir normāla. Nākamreiz vari mēģināt cept ventilatora režīmā, tas palīdz smukāk pacelties!