Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Skābā krējuma un rudzu mafini

April 14, 2016 3 Comments

aprilis-1-20160414

Ļoti vienkārša recepte, ar kuru tiks galā pat bērni. Netiek pievienots sviests vai eļļa, mitrums mafinam nāk no skābā krējuma. Patīkama struktūra (“maizīga” un čaugana) un skaista krāsa. Miltus varat pievienot pēc saviem ieskatiem, es izmantoju pilngraudu bio rudzu miltus no z/s “Kaņepītes”. Mafinus sulīgumam var papildināt ar rozīnēm, žāvētām dzērvenēm, aprikožu gabaliņiem utt. 

Izejvielas (10 mafiniem):

  • 1 ola
  • 220 grami skābā krējuma (izmantoju 15% tauku satura krējumu)
  • 100 grami cukura (šoreiz ņēmu brūno nerafinēto)
  • 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. citrona vai laima sulas
  • 160 grami pilngraudu rudzu miltu
  • 40 grami kviešu miltu
  • 0.5 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • pūdercukurs pārkaisīšanai pēc izvēles

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 165 grādiem ventilatora režīmā.

Bļodā sakuļ kopā olu, krējumu, cukuru, vaniļu un citrona vai laima sulu. Pievieno miltus (vislabāk iesijāt), sodu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa (vai sakuļ ar mikseri), līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu liek mafinu formiņās, kas ietaukotas vai izklātas ar mafinu papīrīšiem. Cep 25-30 minūtes, līdz mafini kļuvuši zeltaini un vidū izcepušies (kociņš iznāk ārā sauss). At

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Mafini, Rudzu milti, Skābais krējums, Soda

« 48 stundas Tallinā: gardēža ceļvedis
Ātrās uzkodas no siera un kārtainās mīklas »

Comments

  1. Olga says

    February 27, 2018 at 22:01

    Sveika! Produktu daudzumos nav nekur kļūda?

    Reply
  2. Inga says

    February 7, 2019 at 13:44

    Lieliska recepte, garšīga un no veselīgā gala. Jautājums – vai šeit un citur mafinos skābo krējumu var aizstāt ar grieķu jogurtu, vai vēl kaut kas mainās? Paldies! :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 09:01

      Var variēt ar krējumu un jogurtu, droši!

      Reply

Leave a Reply to Linda Tellgrena Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in