Domāju, ka ir divi produkti, kas vienmēr atrodas mūsu mājās – siers ledusskapī un kārtainā mīkla saldētavā. No šīm divām sastāvdaļām dažās minūtēs var pagatavot izcili gardas un mutē kūstošas uzkodas. Izmantoju dažādus gardos TRIKATA sierus, kuri lieliski kūst. Piektdiena ir īstā diena dzīves svinēšanai!
Izejvielas (6-8 personām):
Salmiņiem:
- 2 saldētas plāksnītes sviesta kārtainās mīklas
- TRIKATA Krievijas Premium siers
- 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera (vari izvēlēties savu mīļāko garšvielu!)
- 1 ēdamk. melnā sezama sēkliņas
- 1 sakulta ola
Maizītēm:
- 2 saldētas plāksnītes sviesta kārtainās mīklas
- 3 ēdamk. kaltētu tomātu pesto (vari to pagatavot pats, sablenderējot kopā kaltētus tomātus, mandeļu miltus un nedaudz eļļas un karoti medus)
- TRIKATA cietais siers RESERVE (izturēts 8 mēnešus)
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
Salmiņi: saldēto kārtaino mīklu atlaidina aptuveni 20 minūtes, lai tā ir viscaur mīksta. Uz virsmas, kas viegli izkaisīta ar miltiem izrullē mīklu par 1/3 lielāku un plānāku. Nosmērē ar sakulto olu un pārkaisa ar melnajām sezama sēklām. Uz smalkās rīves pārrīvē sieru vienmērīgā kārtiņā. Ar asu nazi sagriež 1.5-2 cm platās sloksnītēm. Sloksnītes no abiem galiem savirpina un liek uz pannnas dažu centimetru attālumā vienu no otras. Cep, līdz zeltaini brūnas (nepilnas 10 minūtes). Atdzesē un noņem no pannas.
Maizītes: uz virsmas, kas viegli izkaisīta ar miltiem izrullē 2 mīklas plāksnes par 1/3 lielākas un plānākas. Pārsmērē ar tomātu pesto un uz smalkās rīves uzrīvē virsū cieto sieru vienmērīgā kārtiņā. Sākot no viena stūra rullē mīklu desiņā, līdz visa mīkla sarullēta. Sagriež ar nazi gabaliņos un apaļos gabaliņus liek uz cepešpannas dažu centimetru attālumā vienu no otra. Maliņas nosmērē ar sakultu olu. Cep, līdz zeltaini brūni (nepilnas 10 minūtes). Atdzesē un noņem no pannas.
Lelde says
Sveika! Kādu kārtaino mīklu izmanto? Un tā ir rauga vai bezrauga? Paldies!
Linda Tellgrena says
Izmantoju Rimi kārtaino sviesta mīklu ar raugu.