Man ļoti patīk ēdieni, kuri garšo kā “īsti”, bet kuru sastāvā atrodamas organismam no uzturvērtības viedokļa vajadzīgas un neaizstājamas lietas. Šajā veselīgajā šokolādes krēmā nav rafinēto cukuru, neveselīgu tauku vai citu lieku sastāvdaļu. Garša – lieliska un bērni nemaz nenojauš, ka ēd avokado krēmu nevis “dzīvu” šokolādi. Ēd uzsmērētu uz maizes vai sausmaizītes.
Sastāvdaļas (puslitra trauciņam):
- 2 gatavi avokado mīkstumi
- 6 mīkstas dateles (vislabāk bio, bez pievienota papildus cukura)
- 1 banāns, gatavs un nomizots
- 2 ēdamk. zemesriekstu sviesta (bez papildus pievienotiem taukiem un cukura)
- 3 ēdamk. kakao pulvera
- cietāks medus pēc garšas (vegāniskajam variantam var izvēlēties kādu sīrupu – kļavu, dateļu, rīsu)
Gatavošana:
Visas izejvielas liek blenderī un samaļ pēc iespējas viendabīgā masā.
Recepte: Rimi žurnāls “Gardēdis”
ja nedrīkst ēst banānus, ko Jūs ieteiktu to vietā, lai izdotos krēms?
Domāju, ka vienkārši var izlaist banānu un pielikt nedaudz vairāk avokado un saldinātāja.
Cik ilgi tādu ledusskapī varētu glabāt? :)
Maks. divas dienas
Paldies, Linda! Tikko uztaisīju – man pašai garšo, jo esmu avokado un dateļu fane, bet redzēs, ko teiks bērni, kad pārnāks no dārziņa – gatavoju jau galvenokārt viņām!!