Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tomātos sautēts trusis

25 aprīļa, 2016 4 komentāru

maifni-3-20160305Šī recepte ir bāzes recepte truša pagatavošanai. Vislabāk iegādāties jau sadalītu trusi vai palūgt to sadalīt pirkšanas brīdī. Šis trusis iegādāts bioloģiskajā zemnieku saimniecībā “Mieriņi”. Garšu salikumi ir ļoti klasiski – tādi, lai sautēto trusi varētu dot arī pavisam maziem bērniem. Trusis izdodas tik mīksts, ka atdalās no kaula, vien viegli pieskaroties. Sautētu trusi var sadalīt porcijās un sasaldēt.

Varianti – sautēšanas pusceļā pievienot gabalos sagrieztus sakņu dārzeņus.

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 1 trusis (1.5 kg), sadalīts gabalos
  • ja vēlas tumīgāku mērci – 3 ēdamk. miltu
  • 2 sīpoli, nomizoti un sagriezti palielos gabalos
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un pārgrieztas gareniski uz pusēm
  • sāls pēc garšas
  • 2 tējk. kaltētas salvijas (var aizstāt ar Vidusjūras garšvielu maisījumu vai kaltētu baziliku vai raudeni)
  • 4 smaržīgie pipari (ja gatavo sautējumu bērniem, piparus var nelikt)
  • 400 ml konservētu tomātu gabaliņos
  • 200 ml ūdens
  • 1 ēdamk. medus (var likt brūno cukuru)
  • 1 lauru lapa

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
  2. Uzkarsētā eļļā uz pannas uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, cep sīpolus, līdz tie kļūst galos caurspīdīgi, pievieno sāli, ķiplokus, salviju, smaržīgos piparus un turpina cep vēl minūti. Visu pannas saturu pārliek lielā katlā, kuram ir biezs dibens un karstumizturīgs vāks (var izmantot arī sautējamo trauku, kuram ir vāks). Pielej tomātus, ūdeni, pievieno medu un pieliek lauru lapu, visu apmaisa.
  3. Ja vēlas tumīgāku mērci, trusi pirms likšanas uz pannas apvārta miltos. Uz pannas uzlej vēl nedaudz eļļas un uz vidēji augstas uguns tajā apcep truša gabalus zeltaini brūnus no abām pusēm. Trusi pārliek katlā pie sīpolu un tomātu masas. Katlam liek virsū vāku un liek cepeškrāsnī.
  4. Trusi krāsnī sautē 50 minūtes. Tad nogriež temperatūru uz nulli un katlu atstāj iekšā krāsnī uz vienu stundu, durvis vaļā never. Pēc tam katlu izņem no krāsns un trusis ir gatavs ēšanai. Mūsu ģimenē trusi ēdam gan ar rīsiem, gan kartupeļiem, gan dažādiem graudaugiem.

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Bērniem, Konservēti tomāti, Lauru lapas, Medus, Salvija, Sautējumi, Smaržīgie pipari, Trusis

« Veselīgais šokolādes krēms
Meksikāņu pupiņu zupa »

Comments

  1. Linda says

    26 aprīļa, 2016 at 16:09

    Kā es gaidu vasaru, jo, manuprāt, ar dažādu šķirņu svaigajiem tomātiem “Mieriņi” trusis šajā receptē garšo vēl labāk!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      26 aprīļa, 2016 at 16:52

      Ticu, ka tā! Kad aiz loga +2C, vasara liekas tik tāla, tik tāla :O

      Atbildēt
  2. Zane says

    29 marta, 2017 at 11:19

    Kas jādara ar truša treknumiem? Skatos un liekas, ka to ir ļoti daudz. Toa atstāj klāt vai ņem nost?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      7 aprīļa, 2017 at 12:08

      Es ņemu nost lielāko daļu. Uz ziemu truši uzaudzē tauciņus, tas pieder pie lietas :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...