Ļoti vienkārši pagatavojama tumīga zupa, kurai asumu var pielāgot savai gaumei. Svaigumu visam piedod svaigās piedevas, ar kurām zupu papildina pasniegšanas brīdī.
Izejvielas (3-4 personām):
- elļa cepšanai
- 1 liels vai 2 mazāki sīpoli, sagriezti gabaliņos
- 2 paprikas, sagrieztas gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
- 2 tējk. romiešu ķimeņu (kumīna)
- 1/2 tējk. čili pārslu (vai vairāk pēc garšas)
- 2 tējk. saldās paprikas pulvera
- 500 ml dārzeņu buljona
- 400g konservētu tomātu
- 35 g kalvētu tomātu
- 1 ēdamk. tomātu pastas
- 400g kārba ar tumšajām pupiņām
- pasniegšanai – šķēlēs sagriezts sarkanais sīpols, gabaliņos sagriezts avokado, sadrupināta feta, svaigs koriandrs plus siltas tortiljas
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, papriku un ķiploku, līdz sīpols sāk kļūt caurspīdīgs. Pievieno garšvielas. Pielej buljonu, tomātus un tomātu pastu, sagaida pirmo burbuli.
- Vāra uz zemas liesmas aptuveni 20 minūtes, lai zupa kļūtu tumīga un garšvielas “ievilktos”. Pievieno pupiņas un vāra vēl pāris minūtes. Pasniedz ar sīpolu, avokado, fetu, koriandru un uzsildītām tortiljām.
Atbildēt