Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes un zemesriekstu sviesta marmormaize

29 aprīļa, 2016 Leave a Comment

aprilis-1-20160403-2

Šī nav parasta marmormaize – tās sastāvā ir tik daudz labumu: nogatavojušies banāni, zemesriekstu sviests un nedaudz šokolādes. Ja neesat “mitro” banānmaižu fani, tad šī būs īstā recepte, jo rezultāts ir sulīgs, bet ne smagnējs. Cepšanas laikā šī maize skaisti pacēlās un ieplaisāja, bet tas piestāvēja un iznākums pēc garšas un struktūras bija lielisks.

 

Brīdinājums: mīkla maisīšanas noslēgumā var šķist pasmaga un “ķepīga”, bet tam tā jābūt, zemesriekstu sviests dara savu!

Izejvielas:

  • 270 grami miltu
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 3 vidēja izmēra nogatavojušies banāni
  • 140 grami zemesriekstu sviesta (vislabāk gatavot pašiem vai veikalā izvēlēties tādu, kura sastāvā ir tikai zemesrieksti, man patīk Rimi nopērkamais “I Love Eco”)
  • 100 grami gaišā muskovado cukura
  • 2 olas
  • 100 ml piena
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 60 ml augu eļļas (vislabāk izmantot eļļu ar neitrālu garšu – vīnogu kauliņu, rafinētu saulespuķu utt.)
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 50 grami tumšās šokolādes, gabaliņos
  • 1.5 ēdamk. kakao pulvera

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Gareno kēksu cepamo formu izklāj garākās malas ar cepamo papīru tā, lai papīra malas būtu garākas par formas malām (tas palīdzēs maizīti izcelt no formas). Formas galus iesmērē ar eļļu vai sviestu.
  2. Mazākā bļodā sajauc kopā miltus, cepamo sodu, cepamo pulveri un sāli.
  3. Banānus nomizo un sablenderē kopā ar zemesriekstu sviestu. Alternatīva – banānus saspaidīt ar dakšiņu un tad iemaisīt zemeriekstu sviestu. Masu liek lielākā bļodā, pievieno cukuru, sakuļ ar mikseri vai virtuves kombainu. Pa vienai pievieno olas, pienu, citronu sulu, augu eļļu un vaniļas ekstraktu. Kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Pēdējos pakāpeniski iekuļ miltus. Svarīgi ir nepārmiksēt, jo tad maizīte var sanākt cieta.
  4. Pusi no mīklas ielej vidēja izmēra bļodā.
  5. Ūdens peldē izkausē šokolādi.  Nedaudz atdzesē un pievieno vienai no bļodu saturiem, iemaisa arī kakao pulveri.
  6. Sāk “būvēt” marmormaizi: apakšā lej pusi no baltās mīklas, pa virsu – “mazo” pusi no šokolādes mīklas. Tad atkal balto mīklu (atstāj dažas karotes trešajai kārtai), tad šokolādes. Noslēdz ar dažām atstātajām baltās mīklas karotēm. Ar ēdamkarotes kātu izbrauc cauri kūkas augšpusei, lai iegūtu marmora rakstu, bet svarīgi nepārcensties un visu nesamaisīt vienkrāsainā masā.
  7. Cepamo formu liek cepeškrāsnī uz 60-70 minūtēm vai līdz kociņš/nazis iznāk no maizes ārā sauss. Ja maizītes virspuse sāk kļūt pārāk brūna, to viegli pārklāj ar foliju.
  8. Atdzesē, ar nazi izbrauc starp īsākajām maizes malām un cepamo formu, tad aiz papīra malām maizīti izceļ ārā. Sagriež šķēlēs.

aprilis-3-20160403

Filed Under: Konditoreja, Maize Tagged With: Banāni, Banānmaize, Kakao, Marmorkūka, Tumšā šokolāde, Zemesriekstu sviests

« Meksikāņu pupiņu zupa
Vegāniskie kapkeiki ar šokolādes krēmu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...