Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes un zemesriekstu sviesta marmormaize

April 29, 2016 Leave a Comment

aprilis-1-20160403-2

Šī nav parasta marmormaize – tās sastāvā ir tik daudz labumu: nogatavojušies banāni, zemesriekstu sviests un nedaudz šokolādes. Ja neesat “mitro” banānmaižu fani, tad šī būs īstā recepte, jo rezultāts ir sulīgs, bet ne smagnējs. Cepšanas laikā šī maize skaisti pacēlās un ieplaisāja, bet tas piestāvēja un iznākums pēc garšas un struktūras bija lielisks.

 

Brīdinājums: mīkla maisīšanas noslēgumā var šķist pasmaga un “ķepīga”, bet tam tā jābūt, zemesriekstu sviests dara savu!

Izejvielas:

  • 270 grami miltu
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 3 vidēja izmēra nogatavojušies banāni
  • 140 grami zemesriekstu sviesta (vislabāk gatavot pašiem vai veikalā izvēlēties tādu, kura sastāvā ir tikai zemesrieksti, man patīk Rimi nopērkamais “I Love Eco”)
  • 100 grami gaišā muskovado cukura
  • 2 olas
  • 100 ml piena
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 60 ml augu eļļas (vislabāk izmantot eļļu ar neitrālu garšu – vīnogu kauliņu, rafinētu saulespuķu utt.)
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 50 grami tumšās šokolādes, gabaliņos
  • 1.5 ēdamk. kakao pulvera

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Gareno kēksu cepamo formu izklāj garākās malas ar cepamo papīru tā, lai papīra malas būtu garākas par formas malām (tas palīdzēs maizīti izcelt no formas). Formas galus iesmērē ar eļļu vai sviestu.
  2. Mazākā bļodā sajauc kopā miltus, cepamo sodu, cepamo pulveri un sāli.
  3. Banānus nomizo un sablenderē kopā ar zemesriekstu sviestu. Alternatīva – banānus saspaidīt ar dakšiņu un tad iemaisīt zemeriekstu sviestu. Masu liek lielākā bļodā, pievieno cukuru, sakuļ ar mikseri vai virtuves kombainu. Pa vienai pievieno olas, pienu, citronu sulu, augu eļļu un vaniļas ekstraktu. Kuļ, līdz iegūta viendabīga masa. Pēdējos pakāpeniski iekuļ miltus. Svarīgi ir nepārmiksēt, jo tad maizīte var sanākt cieta.
  4. Pusi no mīklas ielej vidēja izmēra bļodā.
  5. Ūdens peldē izkausē šokolādi.  Nedaudz atdzesē un pievieno vienai no bļodu saturiem, iemaisa arī kakao pulveri.
  6. Sāk “būvēt” marmormaizi: apakšā lej pusi no baltās mīklas, pa virsu – “mazo” pusi no šokolādes mīklas. Tad atkal balto mīklu (atstāj dažas karotes trešajai kārtai), tad šokolādes. Noslēdz ar dažām atstātajām baltās mīklas karotēm. Ar ēdamkarotes kātu izbrauc cauri kūkas augšpusei, lai iegūtu marmora rakstu, bet svarīgi nepārcensties un visu nesamaisīt vienkrāsainā masā.
  7. Cepamo formu liek cepeškrāsnī uz 60-70 minūtēm vai līdz kociņš/nazis iznāk no maizes ārā sauss. Ja maizītes virspuse sāk kļūt pārāk brūna, to viegli pārklāj ar foliju.
  8. Atdzesē, ar nazi izbrauc starp īsākajām maizes malām un cepamo formu, tad aiz papīra malām maizīti izceļ ārā. Sagriež šķēlēs.

aprilis-3-20160403

Filed Under: Konditoreja, Maize Tagged With: Banāni, Banānmaize, Kakao, Marmorkūka, Tumšā šokolāde, Zemesriekstu sviests

« Meksikāņu pupiņu zupa
Vegāniskie kapkeiki ar šokolādes krēmu »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in