Karameļu mērce ir lielisks papildinājums daudziem desertiem. Pat veikalā pirkts saldējums garšo savādāk (labāk!), ja to papildina ar mājās gatavotu mērci. Šīs receptes autors ir slavenais Gordons Remzijs un tai ir tikai 3 izejvielas. Izmēģini! Kad mērce gatava, vari to uzglabāt ledusskapī aptuveni nedēļu.
Sastāvdaļas:
- 250 grami cukurs
- 140 ml saldais krējums (35% tauku saturs)
- 50 grami sviests
Gatavošana:
Cukuru kopā ar 4 ēdamkarotēm ūdens liek mazā katliņā, apmaisa. Uzvāra, uz vidēji zemas uguns turpina vārīt bez maisīšanas, līdz ūdens iztvaikojis un cukurs sāk kļūt zeltains (6-7 minūtes). Pirmo reizi gatavojot mērci, iesaku neatiet, no katliņa ar cukuru un to vērot – lai nepiedeg. Kad cukurs kļuvis vidēji brūnā krāsā, tajā iemaisa saldo krējumu un sviestu. Noņem no uguns. Turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.
Atbildēt