Gaspačo ir Spānijas reģiona Andalūzijas virtuves klasika un lieliska alternatīva mūsu aukstajai biešu zupai. Svarīgi to pasniegt atdzesētu. Es bieži vien pievienoju smalki sagrieztas piedevas (vienu vai vairākas) – avokado, gurķi, papriku, olu. Pašas zupas garšu var padarīt interesantāku, tai nedaudz pievienojot zemenes vai meloni. Izejvielas:
- 100g nedaudz apkaltusi baltmaize
- 1 kg nogatavojušies tomāti, sagriezti palielos gabalos
- 1 zaļā paprika, sagriezta palielos gabalos (bez sēklām un serdes)
- 1 garais gurķis, nomizots un sagriezts gabalos
- 2 daiviņas ķiploka, nomizots un sasmalcināts
- 50 ml olīveļļas
- 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
- tabasco mērce pēc garšas (1-2 tējk.)
- sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Maizi patur ūdenī 10 minūtes, lai izmirkst, un tai nospiež lieko ūdeni.
- Blenderī sablendē kopā maizi, dārzeņus, eļļu un sarkanvīna etiķi. Blendē, līdz iegūta viendabīga masa.
- No blendera gazpačo izlej caur sietu (ja gribi izvairīties no šī soļa, tad jāizmanto mizoti tomāti), lai rezultāts būtu krēmīgs un tekstūra – patīkama.
- Zupu pasniedz atdzesētu.
Arnis says
tik daudz dzirdēts par gaspačo, bet ne reizi nav nobaudīts, beidzot jāsaņemas un pašam jāuztaisa šī brīnumzupa!