Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Gaspačo jeb spāņu aukstā tomātu zupa

28 maija, 2016 1 Comment

IMG_0173

Gaspačo ir Spānijas reģiona Andalūzijas virtuves klasika un lieliska alternatīva mūsu aukstajai biešu zupai. Svarīgi to pasniegt atdzesētu. Es bieži vien pievienoju smalki sagrieztas piedevas (vienu vai vairākas) – avokado, gurķi, papriku, olu. Pašas zupas garšu var padarīt interesantāku, tai nedaudz pievienojot zemenes vai meloni. Izejvielas:

  • 100g nedaudz apkaltusi baltmaize
  • 1 kg nogatavojušies tomāti, sagriezti palielos gabalos
  • 1 zaļā paprika, sagriezta palielos gabalos (bez sēklām un serdes)
  • 1 garais gurķis, nomizots un sagriezts gabalos
  • 2 daiviņas ķiploka, nomizots un sasmalcināts
  • 50 ml olīveļļas
  • 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
  • tabasco mērce pēc garšas (1-2 tējk.)
  • sāls pēc garšas

Gatavošana:

  1. Maizi patur ūdenī 10 minūtes, lai izmirkst, un tai nospiež lieko ūdeni.
  2. Blenderī sablendē kopā maizi, dārzeņus, eļļu un sarkanvīna etiķi. Blendē, līdz iegūta viendabīga masa.
  3. No blendera gazpačo izlej caur sietu (ja gribi izvairīties no šī soļa, tad jāizmanto mizoti tomāti), lai rezultāts būtu krēmīgs un tekstūra – patīkama.
  4. Zupu pasniedz atdzesētu.

Filed Under: Zupas Tagged With: Aukstā zupa, Baltmaize, Gurķis, Ķiploks, Paprika, Sarkanvīna etiķis, Spānijas virtuve, Tabasco mērce, Tomāti, Zaļā paprika

« Gordona Remzija karameļu mērce
Zemeņu pilngraudu kūka »

Comments

  1. Arnis says

    30 maija, 2016 at 10:44

    tik daudz dzirdēts par gaspačo, bet ne reizi nav nobaudīts, beidzot jāsaņemas un pašam jāuztaisa šī brīnumzupa!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...