Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zemeņu pilngraudu kūka

31 maija, 2016 3 komentāru

Rudzu_zemenu_kukaZemeņu sezona ir sākusies un šobrīd šīs vasaras brīnumogas jācenšas baudīt svaigas. Tomēr arī ieceptas kūkā tās savu garšu nepazaudē, turklāt šādi var izmantot ogas, kuras aizķērušās ledusskapī no vakardienas.

Šī kūka cepas lēni, lai nezaudētu mitrumu un rezultātā tā ir sulīga, nedaudz drupena un garšo pēc zemenēm. Saldummīļi kūku ēd kopā ar karoti putukrējuma vai saldējuma. 

IMG_5146Sastāvdaļas:

  • 90 grami istabas temperatūras sviesta plus formas ietaukošanai
  • 70 grami kviešu miltu
  • 130 grami rudzu pilngraudu miltu (izmantoju “Kaņepīšu” bio miltus, iegādājami Rimi “Klēts”, kā arī bioloģiskajos veikalos)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 0.5 tējk. cepamās sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 150 grami cukura
  • 1 XL izmēra ola
  • 120 ml piena
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. citronu sulas
  • 350 grami zemeņu, notīrītas bez kauslapiņām
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ietauko cepamo pannu ar 24 cm diametru.
  2.  Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli, samaisa.
  3. Sviestu saputo ar cukuru, līdz sviests kļuvis gaišs. Ieputo olu, pienu un vaniļu. Pievieno miltu maisījumu un maisa līdz viendabīgas konsistences iegūšanai. Mīklu lej sagatavotajā formā. Zemenes pārgriež uz pusēm un kārto pa virsu kūkai virzienā no centra uz malām pēc iespējas tuvāk vienu otrai blakus.
  4. Cep 10 minūtes, pēc tam temperatūru samazna līdz 160 grādiem un turpina cept vēl 60 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar karoti putukrējuma vai vaniļas saldējuma.

FullSizeRender (10)

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citrona sula, Pilngr, Pilngraudu milti, Pūdercukurs, Rudzu milti, Vaniļas ekstrakts, Zemenes, Zemeņu kūka

« Gaspačo jeb spāņu aukstā tomātu zupa
Biezpiena kūka ar ogu-rabarberu pildījumu »

Comments

  1. Liene Pumpure says

    31 maija, 2016 at 23:36

    Izkatās forši. Nez kā būtu izmantot auzu miltus? Bezglutēna versiju apdomāju :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      1 jūnija, 2016 at 10:18

      Vari mēģināt! Tikai uz konkrēto miltu daudzumu būs nepieciešams par 1.5 karoti vairāk cepamā pulvera vai nedaudz vairāk piena.

      Atbildēt
  2. Aija says

    24 augusta, 2016 at 20:16

    Super. Es vēl pieliku upenes klāt :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...