Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zemeņu un rikotas siera kūka

June 30, 2016 3 Comments

rikotas_zemenu_kuka-5-20160624 Zemenes lieliski sader ar rikotu – abas maigām garšām, zemenes dod svaigumu krēmīgajai rikotai. Šī kūka ir ļoti piemērota karstajām vasaras dienām: nav tik smagnēja vai blīva kā dažkārt mēdz būt siera kūkas un zemenes rikotas masā saglabā savu spilto krāsu un patīkamo garšu. Mīkla pamatnei ir līdzīga smilšu mīklai – drupena, ar citronu aromātu. Zemāk atradīsi arī variantu pamatnei no “Selgas cepumiem”, ja tas Tev ir ierakstāks scenārijs. Mājās gatavotas rikotas recepti meklē ŠEIT. 

Sastāvdaļas:

  • eļļa vai sviests pannas iesmērēšanai

Pamatnei* (recepti “Selgas” cepumu pamatnei meklē zemāk):

  • 200 grami miltu
  • puse tējk. cepamais pulveris
  • 80 grami cukura
  • 80 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • viena bio citrona miziņa (ja vēlies)
Rikotas pildījumam:
  • 500 grami rikotas
  • 4 olas (vai 3 XL izmēra olas)
  • 175 grami cukura
  • 1 ēdamk. vaniļas esences
  • 50 grami kartupeļu miltu
  • 250 grami svaigu zemeņu (noskalotas un bez kauslapiņām, lielās sagriež mazākos gabalos)

Gatavošana:

  1. Apaļas cepamās pannas (diametrs 23 cm) apakšu izklāj ar cepamo papīru, maliņas iesmērē ar eļļu vai sviestu.
  2. Miltos iemaisa cepamo pulveri, pieber cukuru. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves (var vienkārši sakapāt ar nazi mazākos gabaliņos), iemaisa miltos, cukurā. Pievieno olu un citrona miziņu. Tad vai nu virtuves kombainā pulse režīmā sajauc visas sastāvdaļas vai ātri samīca mīklu ar rokām, līdz veidojas viendabīga masa. Saveļ bulbiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Mīklu izņem no ledusskapja un starp divām cepamā papīra sloksnēm izrullē pannas diametrā plus 5 centimetri (maliņām). (Ja mīkla kļūst pārāk mīksta, to atkal ieliek ledusskapī.) Ieklāj sagatavotajā cepamajā formā, ar pirkstiem izlīdzina pa apakšu un pa malām pēc iespējas vienādā slānī. Mīklai jānosedz formas virtikālās malas.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  4. Kamēr mīkla ledusskapī “atpūšas” vidēja izmēra bļodā kopā saputo rikotu, olas, cukuru un vaniļu. Iemaisa kartupeļu miltus (tā, lai nepatiktu kunkuļi). Pievieno zemenes (aptuveni 10 noliek malā), samaisa. Pildījumu lej ar mīklu izklātajā formā, pa virsu liek malā noliktās zemenes. Liek cepeškrāsnī uz cep 40 minūtes. Atdzesē, izbrauc ar nazi starp formu un kūkas malu, izņem kūku no formas un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

“Selgas” cepumu pamatne: 

  • 18 Digestive vai Selgas cepumi
  • 115 g sviests, kausēts

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Izkausēto sviestu sablendē kopā ar cepumiem (ja nav blendera, tad var sadrupināt ar pirkstiem un saspaidīt ar dakšiņu). Masu liek apaļajā kūkas formā ar noņemamām malām, noklājot gan pamatni, gan formas vertikālās malas un cep krāsnī 5-7 minūtes. Atdzesē.

rikotas_zemenu_kuka-1-20160624

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citrona miziņa, Kūka, Rikota, Siera kūkas, Zemenes, Zemeņu kūka

« Mājās gatavota rikota
Aveņu zefīri »

Comments

  1. Kate says

    July 28, 2017 at 20:11

    Ļooti garda kūka, lai gan rikota nav mans mīļākais produkts! :)

    Reply
  2. Laura says

    October 13, 2017 at 12:04

    Vai kartupeļu milti un kartupeļu ciete ir divi dažādi produkti?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 17, 2017 at 08:32

      Manuprāt, tas pats produkts.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND