Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vienkāršais zemeņu-krējuma saldējums

7 jūlija, 2016 4 komentāru

atrais_zemenu_saldejums-2-20160707Šis ir vienkāršākais krējuma saldējums, ko iespējams pagatavot no ogām. Tam nav nepieciešama saldējuma mašīna vai maisīšana sasalšanas laikā, izņemot no saldētavas. Vienkārši sajaucam visas sastāvdaļas un ieliekam saldētavā uz dažām stundām. Rezultāts – patīkami krējumainas konsistences saldējums ar jūtamu ogu garšu. Iesaku šo saldējumu baudīt vēl ne līdz galam sasalušu vai arī līdz pusei atkausētu, lai tas būtu viskrēmīgākais. Ogas tomēr iedod savu ūdens procentu, kas sasalstot kristalizējas.

Ogas šajā receptē var variēt, vienīgi tās, kurām biezāka miziņa, pirms pievienošanas krējuma masai, iesaku izberzt caur sietu. 

IMG_7064Izejvielas:

  • 450 grami svaigu (vai saldētu un atkausētu, liekais šķidrums noliets) zemeņu
  • 250 grami saldā krējuma
  • 250 grami skābā krējuma (20 vai 25% tauku satura)
  • 400 grami kondensētā piena ar cukuru
  • ja vēlies – 1 ēdamk. vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta

Gatavošana:

  1. Zemenēm noņem kauslapas un sablenderē vai saspaida ar dakšiņu.
  2. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ar roku iemaisa skābo krējumu un kondensēto pienu. Turpina maisīt, līdz izveidojas daudzmaz viendabīga masa (svarīgi nekult, lai “neizsistu” ieputoto gaisu). Beigās iemaisa sablenderētās zemenes.
  3. Lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā vismaz uz 4 stundām (vislabāk uz nakti).

atrais_zemenu_saldejums-1-20160707

Filed Under: Deserti, Receptes Tagged With: Kondensētais piens, Saldais krējums, Saldējums, Skābais krējums, Vaniļa, Zemenes

« Aveņu zefīri
Ogu tartes »

Comments

  1. Viky says

    10 jūlija, 2016 at 12:56

    Es izmantoju meža zemenes un sanāca vienkārši debešķīgi :)

    Atbildēt
  2. Elīna says

    23 jūlija, 2016 at 14:28

    Paldies par recepti. Viegli pagatavojams un ļoti gards saldējums!

    Atbildēt
  3. Ieva says

    20 aprīļa, 2019 at 22:07

    Izcils! Vienkārši izcils! Tik ātri un vienkārši

    Atbildēt
  4. Ginka says

    7 jūnija, 2019 at 17:04

    Tik garšīgs, nevarēju sagaidīt kad sastings. Ar bērniem katru stundu testējām. Ļoti labs 👍

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...