Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ogu tartes

10 jūlija, 2016 6 komentāru

ogu_tartes-2-20160706Gana dekoratīvas un ļoti gardas, šīs tartes papildinās ikvienu vasaras svētku galdu. Tartīšu gatavošana aizņemt nedaudz vairāk laika, bet tās ir ļoti vizuāli pievilcīgas un to rotāšanai var izmantot teju visus sezonas ogas un augļus. Pamatnes gatavošanai izmantotas 6 apaļas formiņas ar izņemamu apakšu (10 cm diametrā), iegādātas Gemosā. 

FullSizeRenderIzejvielas (6 kūciņām):

Mīklai:

  • 185 grami miltu
  • 55 grami pūdercukura
  • 125 grami auksta sviesta gabaliņos
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. citronu sulas

Pildījumam:

  • 250 grami svaigā siera jeb rikotas
  • 4 lieli olu dzeltenumi
  • 70 grami cukura
  • rīvēta miziņa no 1 nevaskota (bioloģiskā)  citrona
  • augļi un ogas dekorēšanai
  • 6 apaļas formiņas ar izņemamu apakšu (10 cm diametrā)

Gatavošana:

  1. Gatavo mīklu, ar pirkstu galiem kopā saberžot miltus, pūdercukuru un sviestu tā, lai mīkla pēc pāris minūtēm atgādinātu rīvmaizi. Pievieno olu dzeltenumu un citronu sulu. Mīklu mīca uz miltiem izbārstītas virsmas, līdz tā kļuvusi pilnīgi viendabīga. Izveido apaļas formas bumbu un liek ledusskapī uz pusstundu. Izņem no ledusskapja un sadala sešās daļās. Mīklu rullē ar mīklas rulli starp divām cepamā papīra loksnēm (šādi nav nepieciešama miltu izbārstīšana, rezultāts – tīra darba virsma un mīklas rullis). Izrullē pāris centimetrus lielāku taisnstūri nekā tartes forma, izklāj cepamo formu ar izrullēto mīklu. “Liekās” maliņas nogriež un formiņas liek uz pusstundu ledusskapī.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Katru formiņu izklāj ar cepamo papīru un ieber zirņus, rīsus vai pupiņas. Cep krāsnī 15 minūtes. Izber formiņu saturu un turpina cept vēl 3 minūtes.
  3. Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 175 grādiem.
  4. Lielā bļodā sakuļ rikotas sieru, iemaisa tajā olu dzeltenumus, cukuru un apelsīna miziņu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pildījumu lej kūku formiņās (katrā – divas ēdamkarotes pildījuma) un cep aptuveni 30-35 minūtes – līdz vidus ir izcepies un kociņš no tā iznāk ārā sauss. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē pirms izņemšanas no formiņas.
  5. Kūciņas dekorē ar šķēlītēs sezonas ogām un augļiem, lielākos sagriežot mazākos gabalos. 

ogu_tartes-1-20160706

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Ogas, Rikota, Tarte

« Vienkāršais zemeņu-krējuma saldējums
Vista ar griķiem krēmīgā tomātu mērcē »

Comments

  1. Troya says

    19 jūlija, 2016 at 18:04

    Paldies par recepti! Iedvesmojos un uztaisīju tartes vīram, tikai es taisīju nedaudz citu pildījumu.

    Atbildēt
  2. Daina says

    28 augusta, 2016 at 09:55

    Sveika, Linda!
    Šorīt gatavoju groziņus pēc tavas receptes. Kaut kas nebija riktīgi – groziņi pielipa pie formas un ir ļoti drūpoši. No drumstalām vien man jāpamaina ideja šodienas ieplānotajam saldajam. Nebūs mums groziņu, būs siera kūka. Bet, varbūt vari pakomentēt, kādēļ tā sanāca?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      28 augusta, 2016 at 20:57

      Daina, man žēl, ka neizdevās groziņu pamatnītes. Tam varu iedomāties vairākus iemeslus – mīkla kādā no posmiem netika pietiekami ilgi atdzesēta vai krāsns strādāja ventilatora režīmā… Šī recepte ir ļoti daudzas reizes pārbaudīta gan mazām, gan lielām tartēm, vienmēr izdodas.

      Atbildēt
  3. Ines says

    3 jūlija, 2017 at 19:03

    Man sanāca lieliska tarte, lielā. Vienīgi 26cm veifnei var mīklas sastāvdaļas samazināt par 1/4 daļu. Pildījumam klāt piespiedu 1/2 citrona sumas – sanāca aromātiski, bet nedaudz šķidri, tad palaboju ar pāris ēdamkarotām grieķu jogurta. Gala rezultāts mmmmmmm…. paldies par recepti’

    Atbildēt
  4. Aiga says

    17 maija, 2018 at 15:29

    Sakiet, ja tartes taisa ar domu, ka viņas tiks pasniegtas aiznākamajā dienā – vai tas ir ok?
    Vai arī viņas ir jāpasniedz maksimums nākamajā dienā? :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      17 maija, 2018 at 17:59

      Ja tartes apakšiņu nesapilda, atsevišķi var uzglabāt ledusskapī arī 2 dienas. Ar pildījumu iekšā tik ilgi nevajadzētu glazāt, mīklas daļa kļūst mitra.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...