Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vista ar griķiem krēmīgā tomātu mērcē

July 26, 2016 Leave a Comment

vista_ar_grikiem-1-20160725-3Šis ēdiens ik ļoti ikdienišķs un neprasa īpašas izejvielas. Tomēr tajā pašā laikā tas ir gards un sātīgs. Iesaku izvēlēties zaļos griķus, kur ir veselīgāki un mīkstāki, kā arī ar ne tik izteiktu griķu garšu. Šajā mērcē var izmantot arī jau ceptas vistas gaļu, to pievienojot vēlāk, kā arī pievienot citus dārzeņus pēc savas patikas.

Vairāk par zaļajiem griķiem lasi ŠEIT (bioloģiskā saimniecība “Bebri” ražo dažādus griķu produktus, tajā skaitā mūsmājās ļoti iecienīto griķu mannu).

Izejvielas (2 personām):

  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, sagriezts gabalos
  • 400 grami vistas filejas (viena liela fileja vai divas mazas), sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
  • garšvielas pēc izvēles – es pievienoju 1 tējk. kaltētas raudenes (oregano)
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamk. cukura
  • ja vēlas – 1 tējk. Vusteras mērces
  • 200 grami cukini, sagriezts plānos salmiņos
  • 400 ml konservētu tomātu (vai 4 svaigi un blanšēti tomāti bez ādas, sakapāti)
  • 80 grami krēmsiera
  • 2 saujiņas griķu

Gatavošana:

  1. Pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz kļūst caurspīdīgs. Pievieno vistas gabalus un garšvielas, kā arī sāli un cukuru. Cep 4-5 minūtes. Pannas saturam pievieno cukini un konservētos tomātus. Sautē 5 minūtes uz vidēji zemas liesmas, pa laikam apmaisot. Beigās pievieno krēmsieru, izmaisa un nedaudz pavāra, lai krēmsiers izkustu.
  2. Uzvāra griķus saskaņā ar ražotāja norādījumiem.
  3. Pasniedz mērci kopā ar griķiem, pārkaisītus ar zaļumiem.

 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Cukīni, Griķi, Konservēti tomāti, Krēmsiers, Sīpols, Vistas fileja, Vusteras mērce

« Ogu tartes
Jāņogu zefīri »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in