Šis ēdiens ik ļoti ikdienišķs un neprasa īpašas izejvielas. Tomēr tajā pašā laikā tas ir gards un sātīgs. Iesaku izvēlēties zaļos griķus, kur ir veselīgāki un mīkstāki, kā arī ar ne tik izteiktu griķu garšu. Šajā mērcē var izmantot arī jau ceptas vistas gaļu, to pievienojot vēlāk, kā arī pievienot citus dārzeņus pēc savas patikas.
Vairāk par zaļajiem griķiem lasi ŠEIT (bioloģiskā saimniecība “Bebri” ražo dažādus griķu produktus, tajā skaitā mūsmājās ļoti iecienīto griķu mannu).
Izejvielas (2 personām):
- eļļa cepšanai
- 1 sīpols, sagriezts gabalos
- 400 grami vistas filejas (viena liela fileja vai divas mazas), sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
- garšvielas pēc izvēles – es pievienoju 1 tējk. kaltētas raudenes (oregano)
- sāls pēc garšas
- 1 ēdamk. cukura
- ja vēlas – 1 tējk. Vusteras mērces
- 200 grami cukini, sagriezts plānos salmiņos
- 400 ml konservētu tomātu (vai 4 svaigi un blanšēti tomāti bez ādas, sakapāti)
- 80 grami krēmsiera
- 2 saujiņas griķu
Gatavošana:
- Pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz kļūst caurspīdīgs. Pievieno vistas gabalus un garšvielas, kā arī sāli un cukuru. Cep 4-5 minūtes. Pannas saturam pievieno cukini un konservētos tomātus. Sautē 5 minūtes uz vidēji zemas liesmas, pa laikam apmaisot. Beigās pievieno krēmsieru, izmaisa un nedaudz pavāra, lai krēmsiers izkustu.
- Uzvāra griķus saskaņā ar ražotāja norādījumiem.
- Pasniedz mērci kopā ar griķiem, pārkaisītus ar zaļumiem.
Atbildēt