Man ļoti garšo kvinoja ar karamelizētiem sīpoliem. Papildinot šo kombināciju ar sezonāliem produktiem un garšaugiem, var pagatavot vieglu un gana veselīgu maltīti. Šoreiz pievienoju arī ceptu tītara fileju, bet var mierīgi iztikt arī bez tās, jo sēnes ir gana sātīgas un garšu ziņā viss lieliski saskan. Improvizētajā “plovā” labi iederēsies arī sviesta vai zaļās pupiņas, cūku pupas, svaigs avokado.
Izejvielas (3-4 porcijām):
- 200 grami sarkanās kvinojas
- eļļa cepšanai
- 1 liels vai 2 vidēji sīpoli, sagriezti gabaliņos
- 1 ēdamk. cukura
- šķipsna sāls
- 1 ēdamk. balzamiko etiķa
- 400-500 grami cukīni, sagriezts gabaliņos
- 2 saujas iztīrītu gaileņu
- 400 grami tītara (vai vistas) filejas, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
- 1.5 tējk. karija pulvera
- 2 zariņi svaiga bazilika (vai cita svaiga garšauga), sakapāts
Gatavošana:
- Zem tekoša ūdens noskalo kvinoju, pievieno 400 ml ūdens un vāra 15 minūtes, līdz kvinoja ir mīksta, bet ne pārvārīta. Uzliek katlam vāku (lai kvinoja neatdzistu).
- Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno cukuru, sāli un balzamiko etiķi un uz zemas uguns turpina cep vēl 5-7 minūtes (jāskatās, lai sīpoli nepiedeg). Pievieno cukīni un gailenes un cep, līdz novārījies no gailenēm izdalījies šķidrums. Noliek malā.
- Uz pannas uzkarsētā eļļā liek tītara gabaliņus, pārber ar karija pulveri. Cep 5-7 minūtes, līdz gaļa ir gatava. Gaļai pievieno kvinoju un ceptos dārzeņus, baziliku, visu samaisa un liek šķīvjos.
Atbildēt