Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Krāsnī kaltēti tomāti

17 augusta, 2016 Leave a Comment

kalteti-tomati-2-20160817 Kaltētus tomātus eļļā var iegādāties veikalā. Bet, kad tomātu sezona pašā plaukumā, tos var gatavot arī mājās pašu spēkiem. Garšas uzlabošanai noderēs ķiploks, kaperi, garšaugi. Uzglabāt tomātus var eļļā kopā ar piedevām, nolikt ledusskapī un izmantot pēc vajadzības. Eļļu, kurā tomāti glabājas, var izmantot kā garšaugu eļļu un papildināt salātus, sautējumus u.c. ēdienus.

Kaltēšanas ilgums – jāpielāgo tomātu izmēram, sulīgumam un tam, cik stipri kaltētus tos vēlamies beigās. To var redzēt “uz aci”. Man šoreiz izdevās diezgan stipri kaltēti, kādus vēlējos. 

granola-1-20160816Izejvielas:

  • ķirštomātiņi
  • sāls
  • pipari.
  • olīveļļa

Gatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 105 grādiem.

Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru ar griezuma pusīti uz augšu. Pārslaka vai pārsmērē (izmantoju eļļā samērcētu otiņu). Pārber ar sāli un pipariem. Liek cepties uz 3 stundām. Tomātiem ir jāizskatās sačokurojušamies un pasausiem no ārpuses, bet sulīgiem iekšpusē. Atdzesē. Liek mazā burciņā, pārlej ar olīveļļu un pievieno garšaugus, ķiplokus, kaperus – pēc garšas.

kalteti-tomati-1-20160817

 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Receptes, Uzkodas Tagged With: Kaltēti tomāti, Ķiršu tomāti, Tomāti

« Kvinojas “plovs” ar gailenēm un cukīni
Jāņogu debesmanna »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...