Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jāņogu debesmanna

18 augusta, 2016 2 komentāru

janogu-debesmanna-1-20160818Debesmannas no svaigām sezonas ogām sanāk debešķīgas! Šoreiz gatavošana izmantoju ļoti gatavas jāņogas no Kurzemes. Tā kā šīm ogām skābuma pietiek, nevajag nekādus skābinātājus, galvenais ir notrāpīt īsto cukura daudzumu, lai nebūtu par saldu.

Ja nu kāds ir jutīgs pret jāņogu kauliņiem, tad vajadzētu ņemt 100 gramus vairāk ogu un pēc blenderēšanas visu masu izberzt caur sietu, debesmannai vien pievienojot izberztās ogas.

Sastāvdaļas (10-12 porcijām):

  • 340 grami jāņogas
  • 1 litrs ūdens
  • 175 grami cukura
  • 180 grami mannas

Gatavošana:

  1. Jāņogas sablenderē viendabīgā masā.
  2. Ūdeni uzvāra, samazina uguni uz vidēji augstu. Pievieno cukuru, samaisa. Pievieno ogas, sagaida “burbuli” (kad katla saturs atkal sasniedzis vārīšanās temperatūru). Maisot, pakāpeniski un lēnām pieber klāt mannu. Turpina maisot vārīt, uguni samazinot uz zemu. Karsē, līdz manna sāk sabiezēt (līdz pat 10 minūtēm). Nogriež uguni, uzliek vāku un atstāj uzbriest uz 10 minūtēm.
  3. Katlam noņem vāku un tā saturu ielej lielā bļodā. Sāk putot un turpina, līdz bļodas saturs dubultojies un kļuvis divreiz gaišāks. Liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar pienu.

Filed Under: Deserti, Receptes Tagged With: Bērnības ēdiens, Debesmanna, Jāņogas, Latvijas virtuve, Manna, Uzputenis

« Krāsnī kaltēti tomāti
Vista tomātu-baklažānu mērcē »

Comments

  1. Santa says

    18 jūlija, 2018 at 20:20

    Hmm, gatavoju jau otro reizi, visu precīzi. Bet abas reizes tā arī îpaši neuzputojas un nepaliek gaisīgs. Garšīgs, protams, arī tāpat.

    Atbildēt
  2. Alda says

    7 augusta, 2019 at 12:10

    Treneris – trenerē, mikseris – mikserē, printeris – printerē un blenderis – blenderē? :D

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...