Debesmannas no svaigām sezonas ogām sanāk debešķīgas! Šoreiz gatavošana izmantoju ļoti gatavas jāņogas no Kurzemes. Tā kā šīm ogām skābuma pietiek, nevajag nekādus skābinātājus, galvenais ir notrāpīt īsto cukura daudzumu, lai nebūtu par saldu.
Ja nu kāds ir jutīgs pret jāņogu kauliņiem, tad vajadzētu ņemt 100 gramus vairāk ogu un pēc blenderēšanas visu masu izberzt caur sietu, debesmannai vien pievienojot izberztās ogas.
Sastāvdaļas (10-12 porcijām):
- 340 grami jāņogas
- 1 litrs ūdens
- 175 grami cukura
- 180 grami mannas
Gatavošana:
- Jāņogas sablenderē viendabīgā masā.
- Ūdeni uzvāra, samazina uguni uz vidēji augstu. Pievieno cukuru, samaisa. Pievieno ogas, sagaida “burbuli” (kad katla saturs atkal sasniedzis vārīšanās temperatūru). Maisot, pakāpeniski un lēnām pieber klāt mannu. Turpina maisot vārīt, uguni samazinot uz zemu. Karsē, līdz manna sāk sabiezēt (līdz pat 10 minūtēm). Nogriež uguni, uzliek vāku un atstāj uzbriest uz 10 minūtēm.
- Katlam noņem vāku un tā saturu ielej lielā bļodā. Sāk putot un turpina, līdz bļodas saturs dubultojies un kļuvis divreiz gaišāks. Liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar pienu.
Santa says
Hmm, gatavoju jau otro reizi, visu precīzi. Bet abas reizes tā arī îpaši neuzputojas un nepaliek gaisīgs. Garšīgs, protams, arī tāpat.
Alda says
Treneris – trenerē, mikseris – mikserē, printeris – printerē un blenderis – blenderē? :D