Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vista tomātu-baklažānu mērcē

August 29, 2016 Leave a Comment

vista-tomatu-baklazanu-merce-1-20160829

Šim ēdienam ir divi varianti – viens Indijas garšās, otrs – Marokas. Vienkāršs ēdiens darba dienas vakariņām, kuru ir vienkārši arī pagatavot iepriekšējā vakarā un pēc tam vienkārši uzsildīt. 

Izejvielas (2 porcijām):

  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • garšvielas Indijas variantam (viena vai vairākas) – garam masala, kurkuma, malts kardamons, melnās ķimeņu sēkliņas (nigella); garšvielas Marokas variantam (viena vai vairākas) – ras el hanout garšvielu maisījums, malts koriandrs, maltas romiešu ķimenes (kumīns), malts kanēlis, malts ingvers
  • 1 burkāns nomizots un sarīvēts uz rupjās rīves
  • 400 ml konservētu tomātu vai 4 lieli tomāti, blanšēti un sablenderēti
  • 1 vidēja izmēra baklažāns, sagriezts kumosa lieluma gabaliņos
  • sāls pēc garšas
  • cukurs pēc garšas
  • 2 vistas filejas

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 gŗadiem.
  2. Uzkarsētā pannā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno ķiploku un turpina cept vēl minūti, pievieno rīvēto burkānu (ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz eļļas). Cep vēl 4-5 minūtes uz vidējas uguns. Pievieno tomātus un 150 ml ūdnes, samaisa. Pēc garšas pievieno cukuru un sāli. Uz vidējas uguns sautē 8-10 minūtes, pa laikam apmaisot.
  3. Baklažānu gabaliņus liek cepampannā vienādā slāni, pārslaka ar eļļu un šķipsnu sāls. Liek cepties krāsnī uz 20-25 minūtēm, līdz baklažāns kļuvis mīksts. Gabaliņus pievieno tomātu mērcei, ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens. Samaisa un sautē vēl 5 minūtes.
  4. Kamēr sautējas tomātu mērce, vistas filejas apber ar sāli. Uz pannas uzkarsētā eļļā uz palielas uguns tās apbrūnina no abām pusēm apbrūnina, aptuveni 2 minūtes no katras – tā, lai var redzēt gaiši zeltaini brūnu ‘garoziņu’. Ja pannai ir karstumizturīgs rokturis, to liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 10-15 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no filejas lieluma un svara. Pēc izņemšanas no krāsns 5 minūtes “atpūtina” un tad sagriež šķēlītēs.
  5. Tomātu-baklažānu mērci liek dziļajos šķīvjos, pa virsu kārto vistas filejas gabaliņus.

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Baklažāni, Ķiploki, Sīpoli, Tomāti, Vistas fileja

« Jāņogu debesmanna
Auzu pārslu un kefīra mafini »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in