Šim ēdienam ir divi varianti – viens Indijas garšās, otrs – Marokas. Vienkāršs ēdiens darba dienas vakariņām, kuru ir vienkārši arī pagatavot iepriekšējā vakarā un pēc tam vienkārši uzsildīt.
Izejvielas (2 porcijām):
- eļļa cepšanai
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- garšvielas Indijas variantam (viena vai vairākas) – garam masala, kurkuma, malts kardamons, melnās ķimeņu sēkliņas (nigella); garšvielas Marokas variantam (viena vai vairākas) – ras el hanout garšvielu maisījums, malts koriandrs, maltas romiešu ķimenes (kumīns), malts kanēlis, malts ingvers
- 1 burkāns nomizots un sarīvēts uz rupjās rīves
- 400 ml konservētu tomātu vai 4 lieli tomāti, blanšēti un sablenderēti
- 1 vidēja izmēra baklažāns, sagriezts kumosa lieluma gabaliņos
- sāls pēc garšas
- cukurs pēc garšas
- 2 vistas filejas
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 gŗadiem.
- Uzkarsētā pannā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno ķiploku un turpina cept vēl minūti, pievieno rīvēto burkānu (ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz eļļas). Cep vēl 4-5 minūtes uz vidējas uguns. Pievieno tomātus un 150 ml ūdnes, samaisa. Pēc garšas pievieno cukuru un sāli. Uz vidējas uguns sautē 8-10 minūtes, pa laikam apmaisot.
- Baklažānu gabaliņus liek cepampannā vienādā slāni, pārslaka ar eļļu un šķipsnu sāls. Liek cepties krāsnī uz 20-25 minūtēm, līdz baklažāns kļuvis mīksts. Gabaliņus pievieno tomātu mērcei, ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens. Samaisa un sautē vēl 5 minūtes.
- Kamēr sautējas tomātu mērce, vistas filejas apber ar sāli. Uz pannas uzkarsētā eļļā uz palielas uguns tās apbrūnina no abām pusēm apbrūnina, aptuveni 2 minūtes no katras – tā, lai var redzēt gaiši zeltaini brūnu ‘garoziņu’. Ja pannai ir karstumizturīgs rokturis, to liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 10-15 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no filejas lieluma un svara. Pēc izņemšanas no krāsns 5 minūtes “atpūtina” un tad sagriež šķēlītēs.
- Tomātu-baklažānu mērci liek dziļajos šķīvjos, pa virsu kārto vistas filejas gabaliņus.
Atbildēt