Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Auzu pārslu un kefīra mafini

September 1, 2016 4 Comments

auzu-parslu-mafini-1-20160831

Mafini, kurus var vienkārši pielāgot savai gaumei, tos papildinot ar žāvētiem augļiem, ogām un  riekstiem. Šos kārumus var padarīt vēl veselīgākus, ja kviešu bīdeļmiltus aizstāj ar pilngraudu miltiem. Atdzesētus mafinus var sasaldēt un vēlāk izmantot pēc vajadzības. Laba izvēle bērnu pusdienu kastītei. 

Izejvielas (18 mafiniem):

  • 200 grami pilngraudu auzu pārslu
  • 480 ml kefīra
  • 250 grami kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. sāls (var nepievienot)
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta muskatrieksta
  • 120 grami tumšā muskovado cukura (var aizstāt ar nerafinētu brūno cukuru)
  • 2 XL izmēra olas, viegli sakultas
  • 1 tējk. citronu sulas
  • 220 grami sviesta
  • 150 grami rozīņu (var aizstāt ar žāvētu augļu gabaliņiem vai riekstiem)

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Auzu pārslas sajauc ar kefīru un noliek malā “ievilkties” no pusstundas līdz stundai.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Mafinu pannu izklāj ar papīriņiem vai ietauko.
  4. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, malto kanēli un muskatriekstu.
  5. Auzu pārslu masai pievieno cukuru, olas un citronu sulu, samaisa. Pielej izkausēto sviestu, sajauc. līdz iegūta viendabīga masa. Beigās iemaisa rozīnes. Mīklu ar karoti liek mafinu formiņās (gandrīz pilnu formiņu, lai veidotos glīta “cepurīte”) un cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes. Atdzesē.

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Auzu pārslas, Bērniem, Citronu sula, Kanēlis, Lunchbox, Mafini, Muskatrieksts, Olas, Pilngraudu milti, Rozīnes, Tumšais muskovado cukurs

« Vista tomātu-baklažānu mērcē
Pasta ar vistas un gaileņu mērci »

Comments

  1. Vineta says

    September 7, 2016 at 10:08

    Liels paldies par gardo recepti! Šie patiešām ir gardi, cepsim vēl, pusi no rozīnēm aizstāju ar lielogu dzērveņu sukādēm, nākamreiz eksperimentēšu un visus 150 g likšu dzērvenes.

    Reply
  2. Liesma says

    February 18, 2017 at 03:52

    Es iztiku bez sāls, citrona sulas un dzērvenēm/augļiem vai riekstiem . Toties bija par 30 ml vairāk kefīra, par 20 g mazāk miltu, un puse no sviesta daudzuma.
    Sausos visus sajaucu kopā uzreiz, pieliku kefīru un aizgāju līdz veikalam pēc sodas. Pa to laiku ievilkās un, kad biju atpakaļ, varēju likt klāt arī olu un sodu.
    Cepu 10 min ilgāk.
    Rezultāts lielisks.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      February 19, 2017 at 20:55

      Forši, tad jau amats rokā :)

      Reply
  3. Ilze says

    March 3, 2017 at 14:01

    Vieni no garšīgākajiem kēksiņiem! :) Jau pirmajā reizē žāvētu augļu/riekstu vietā mīklai pievienoju ābolu gabaliņus. Rezultāts – ļo-o-o-oti labs!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND