Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pasta ar vistas un gaileņu mērci

September 3, 2016 Leave a Comment

pasta-ar-vistas-gailenu-merci-1-20160902

Jānoķer vēl pēdējie gaileņu sezonas mirkļi, gatavojot vienkāršas un gardas maltītes. Laba ideja sātīgām pusdienām vai vakariņām.

Izejvielas (2 personām):

  • eļļa cepšanai 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • šķipsna kaltēta timiāna vai citas Vidusjūras garšvielas
  • sāls pēc garšas
  • 300 grami gaileņu, notīrītas
  • 300 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
  • 1 tējk. karija pulvera
  • 200 grami fusilli pastas
  • 3 ēdamk. bazilika pesto

Gatavošana:

  1. Cep sīpolu uzkarsētā eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, timiānu un sāli, cep vēl 1-2 minūtes. Pievieno gailenes un turpina cept, līdz iztvaikojis no tām izdalījies ūdens (aptuveni 5 minūtes).
  2. Uzkarsētā eļļa apcep vistas filejas gabaliņus, pievieno karija pulveri un šķipsnu sāls. Pievieno apceptās sēnes, samaisa.
  3. Lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls. Verdošā ūdenī ieber pastu un vāra, līdz gatava (al dente). Nokāš ūdeni. Pastu samaisa ar pesto.
  4. Pastu pasniedz siltu kopā ar vistas un gaileņu mērci.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Bazilika pesto, Baziliks, Fusilli, Gailenes, Karija pulveris, Pesto, Vistas fileja

« Auzu pārslu un kefīra mafini
‘Osso buco’ Āzijas gaumē »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in