Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pildīti kruasāni un iepazīšanās ar jaunajiem ‘Fiskars’ produktiem

30 septembra, 2016 5 komentāru

gobreakfast-4-20160923-2

Bloga ieraksts tapis sadarbībā ar “Fiskars”

Tie, kuri mani pazīst, zina, ka ir viena ēdienreize, kuru nekad cenšos neizlaist – brokastis. Tādēļ, ka tās mana rīta centrālā daļa – ar lielu kafijas krūzi, tikko gatavotām maizītēm un kādu brīdi sev. Tās var būt tikai desmit minūtes, bet man ir būtiski to nesasteigt un atrast laiku šim maltītes rituālam. Ir tik jauki, ka māja smaržo pēc kafijas, ka varu pagatavot sev ko gardu un to nesteidzoties nobaudīt.

Tas ir darba dienās. Brīvdienās ir pavisam cits stāsts. Tas ir stāsts par kopā būšanu, ģimenes brokastīm, laisku rīta cēlienu un neparastākiem gardumiem. Tad atrodam laiku pagatavot ko interesantāku, dažkārt eksperimentējot, dažkārt – pieturoties pie pārbaudītām vērtībām. Lai savējos palutinātu, bieži cepu pankūkas vai vafeles, nopērku svaigu maizīti vai pati uzmeistaroju smalkmaizītes.

Vasaras otras puses cēliens mūsmājās bija ciemiņu laiks un tādēļ pie brokastu galda sēdās vairāk cilvēku. Šajās reizēs ļāvu brokastotājiem pašiem pagatavot sev maizītes. Un atklāju foršu veidu, kā dažādot šo maltīti – ierasto maizes riku vietā izmantojām kruasānus. Gan klasiskos, gan ar sēkliņām. Esmu piefiksējusi mūsmājās iecienītākos kruasānu pildījumus un esmu gatava tajos padalīties ar jums. Svarīgi – izvēlēties svaigus, tikko ceptus! Ja pie mājas tuvumā nav konditoreja vai pārtikas veikals, vari turēt saldētavā kruasānus īpaši brokastu rītiem.

gobreakfast-1-20160923-2Liels palīgs brokastu gatavošanā ir īstie instrumenti. Kafijas kanna, ērti naži, parocīgs virtuves dēlītis utt. Tāpēc ar lielu interesi izmēģināju jauno “Fiskars” līniju “Go Breakfast”. Šīs līnijas virtuves piederumi izstrādāti ar domu par brokastu pagatavošanu īpaši vieglā, ērtā un ātrā veidā. “Go Breakfast” piedevumi klāstā ietilpst: dažāda veida naži (t.sk. maizes, brokastu, cietā un mīkstā siera, krēmsiera naži), mizotājs, citrusaugļu sulas spiede, olu griezējs, sviesta uzglabāšanas trauks, ābolu sadalītājs, maizes nazis ar griešanas dēlīti un kafijas prese.

Daži no jaunajiem virtuves rīkiem jau ir nonākuši regulāra “rotācijā”. Savu darbošanos virtuvē nevaru vairs iedomāties bez rievotā virtuves naža, kurš lieliski der arī tomātu griešanai, nazis tiek galā pat ar to maizīti, kurai aiz kraukšķīgās garozas slējas čaugans mīkstums. Ļoti parocīga ir kafijas kannas (t.s. “french press”) – tajā var pagatavot kafiju 2-4 krūzītēm (atkarībā no krūzes izmēriem), ļoti viegli nospiežama prese, ērti izmazgājama pati kanna pēc lietošanas. Turklāt sieniņas ir dubultā, kas palīdz kafiju saglabāt siltu ilgāku laiku. Kannu var izmantot arī tējas gatavošanai. Tāpat ērts (un ass!) ir ābolu saladītājs – tas īpaši noder steidzīgajos darba dienu rītos un arī launagos, jo bērni labprāt uzgrauž pa kādai ābola šķēlei. Šādi operatīvi sadalītu ābolu var likt līdzi pusdienu kastītē.

Jaunajā brokastu līnijā ir daudz un dažādi naži – ļoti simpātisks un univerāls izmantošanā ir 3 plastmasas nažu komplekts. Tie labi kalpos tā individuālie nazi sviesta un ievārījuma uzsmērēšanai, vai kādas ātrākas šķēles nogriešanai. Mazgājami trauku mašīnā. Ja jūsmājās ir iemīļots siers kā neatņemama brokastu sastāvdaļa, tad noderīgi no siera naži un šķēlēs griezēji – gan atsevišķi mīkstajam siera un krēmsieram, gan cietākam nogatavinātam sieram. Asi un parocīgi.

Regulārā rotācijā ir brokastu maizes dēlītis – dēļ sava izmēra to var izmantot kā pamatu maizes un citu ēdamlietu griešanai, vai arī lietot kā paplāti. Forši ir tas, ka virs koka pamatīgās pamatnes ir piestiprināts plastmasas plānais dēlītis, kas pasargā koku no bojāšanas, ja sanāk griezt ko cietāku ar asu nazi.

Informācijai: “Go Breakfast” virtuves piederumi Latvijā būs pieejami no šī gada 1.oktobra. Visos RIMI Hypermarket lielveikalos šīs līnijas produkti būs izvietoti atsevišķos Fiskars stendos un pieejami par īpaši pievilcīgu akcijas cenu.

Pildīti kruasāni – sāļie un saldie varianti

Kruasāns ar mārrutku krēmsieru un žāvētu šķiņķi

Kruasāns ar mārrutku krēmsieru un žāvētu šķiņķi

Sāļajam variantam par pamatu izvēlies kruasānus ar sēkļiņām, pārgriez tos ar nazi uz pusēm un pildi tos pēc savas gaumes:

  • Kruasāns ar mārrutku krēmsieru un žāvētu šķiņķi – sajauc krēmsieru ar rīvētiem mārrutkiem, smērē to uz pamatnes, virsū liekot žāvētu šķinķi un plāni grieztas marinēta gurķa šķēles.
  • Kruasāns ar vistas fileju un karamelizētiem sīpoliem – kruasāna pamatni pārsmērē ar krēmsieru, pa virsu liec ceptu vistas fileju un karamelizētus sīpolus.
  • Kruasāns ar vārītu olu un avokado – avokado mīkstumu saspaida ar dakšiņu, pievieno nedaudz sāls un šķipsniņu čili pārslu, smērē uz kruasāna pamata, pa virsu liekot šķēlēs grieztu olu.
  • Kruasāns ar kazas sieru – uz kruasāna pamatnes uzsmērē kaltētu tomātu pesto, pa virsu liec kazas siera šķēlītes, pāri pārsmērē tējkaroti šķidra medus.
  • Kruasāns ar kamambēru – kruasāna pamatnei pārsmērē sviestu un lāceņu ievārījumu, pa virsu liek kamambēra šķēles.
Kruasāns ar kamambēru un lāceņu ievārījumu

Kruasāns ar kamambēru un lāceņu ievārījumu

Saldajam variantam izvēlties klasiskos sviesta kruasānus, pārgriez tos ar nazi uz pusēm un izvēlies pildījumu pēc savas gaumes:

  • Klasiskais franču kruasāns – uz pamatnes smērē sviesta kārtiņu, tam pāri – apelsīnu marmelādi.
  • Karameles kruasāns – pamatnei plānā kārtiņā pārsmērē krēmsieru, tam pa virsu kārto šķēlēs sagrieztu ābolu, kam pārsmērē karameļu mērci.
  • Kruasāns sicīliešu gaumē – starp abām kruasāna pusītēm iesmērē nedaudz atlaidušos saldējumu.
  • Kruasāns amerikāņu gaumē – uz kruasāna pamatnes uzsvērē zemesriekstu sviestu, tam pa virsu – brūkleņu ievārījumu.

Filed Under: Apskati, Konditoreja, Maize, Notikumi Tagged With: Brīvdienu brokastīm, Brokastis, Fiskars

« Ābolu pilngraudu mafini
Bezē cepumi bez olām »

Comments

  1. Escadeblog says

    30 septembra, 2016 at 10:11

    Foršie tie Fiskars Rīki!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      30 septembra, 2016 at 14:34

      Jā, man arī patīk, jo gan skaisti, gan praktiski! :)

      Atbildēt
  2. Ruta says

    30 septembra, 2016 at 11:18

    Nezinu kāpēc, bet viss, ko līdz šim esmu pirkusi no Fiskars, man nav iepaticies, jo kaut ka cena neatbilst kvalitātei, piem. ar darzeņu mizojamo nazīti bija pilnīgi neiespejami nomizot burkanu:( Un pec ši gadījuma nespeju vairs uzticēties šai firmai, jo cenas ir salīdzinoši augstas.

    Atbildēt
  3. Lelde says

    30 septembra, 2016 at 11:42

    Kur Tu parasti iegādājies kruasānus? Īpaši ar sēkliņām (:

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      30 septembra, 2016 at 14:33

      Vislabākie kruasāni ir Strēlnieku ielas “M’archers” un uz vietas gatavoti arī “Cadets de Gascogne” kafejnīcās. Kruasānus ar sēkliņām var iegādāties lielveikalos.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...