Jūras velšu cienītājiem šis ēdiens būs liela delikatese – ātri pagatavojams, bez piena produktiem. Galvenais izvēlēties svaigas un kvalitatīvas mīdijas. Ja gaidāmi viesi, pasniedz spageti lielā traukā galda vidū.
Izejvielas (4 porcijām):
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 2 šalotes sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 400 ml konservētu tomātu
- 1 ēdamkarote cukura
- šķipsna sāls
- šķipsna čili pārslu
- 350 grami “Dobeles dzirnavnieks” spaghetti Nr 7
- 160 ml sausa baltvīna
- 2.4 kg grami svaigu mīdiju, nomazgātu un iztīrītu, atvērušās mīdijas neizmanto
- svaigi pētersīļi pasniegšanai
- svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Pievieno tomātus, cukuru, šķipsnu sāls un čili pārslas. Ik pa laikam apmaisot uz zemas uguns vāra 4-5 minūtes.
- Kamēr vārās tomātu mērce, lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Pievieno spageti un vāra 8 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nokāš ūdeni.
- Lielā katlā ielej 200 ml ūdens un baltvīnu. Ja katls mazāks, mīdijas vāra 2-3 piegājienos. Pievieno mīdijas. Vāra 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mīdijas atvērušās. Tās, kuras neatveras, izņem un ēdienam neizmanto.
- Tomātu mērci pārlej spageti, pievieno mīdijas, pārkaisa ar pētersīļiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz siltus.
Lāsma says
Sveiki!
Gribeju painteresēties kur Jūs pērkat mīdijas, jau ilgu laiku taisos no viņām ko pagatavot, jo ļoti garšo, bet nevaru saņemties, jo neesmu pārliecināta vai beigu galā neapēdīšu kādu vecu:)
Linda Tellgrena says
Sveika, Lāsma! Mīdijas iegādājos veikalā “Gastronome”, bija lielas un skaistas. Vienmēr katrā pirkumā būs kāda nedzīva, bet tās var viegli atlasīt – izmet visas, kuras nav atvērušās.
Ieva says
Vēl ir firma Fresh and More tur arī var pasūtīt