Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes un patikšanas. Ne tik pikantais variants patiks arī mazajiem gardēžiem!
Izejvielas (4 personām):
- eļļa cepšanai
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 1 dzeltenā paprika, sagriezta sloksnītēs
- 1 sarkanā paprika, sagriezta sloksnītēs
- 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (vari pagatavot pats, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (orgeano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
- 550 grami maltas liellopa gaļas
- šķipsna sāls
- 1 ēdamk. brūnā cukura
- 400 ml konservētu tomātu
- 140 grami rīvēta siera
- 300 grami “Dobeles dzirnavnieks” fusilli pastas
- pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot cep 5 minūtes.
- Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisi.
- Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni. Samaisi fusilli par gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.
Atbildēt