Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pīles karijs ar sēnēm

February 20, 2017 Leave a Comment

Nevaru iedomāties gada aukstajam laikam piemērotāku ēdienu par kariju. Sastāvdaļas var būt visdažādākās un garšas var variēt atkarībā no tā, kas atrodams ledusskapī. Šoreiz kā pamatelementus gatavošanā izmantoju pīles krūtiņu un šitakē sēnes.

Pīles krūtiņu iespējams iegādāties “Gastronome” (Francijā augušu) vai Rīgas Centrāltirgū pie mājas putnu audzētājiem z/s “Zvirbulīši” (Polijā augušas pīles fileja pieejama arī Rimi). Ādu gatavojot neizmantoju, bet ja vēlies neko nelaist zudumā, pagatavo pīli ar kraukšķīgu garoziņu pēc šīs receptes un izkārto to skaisti sagrieztu pāri gatavam karijam.

Par šitakē sēnēm – pirmo reizi izmēģināju Latvijas zemnieku saimniecībā “Trubenieki” augušas sēnes, tās bija ļoti labas kvalitātes, svaigas un “gaļīgas”. Turklāt šīm sēnēm piemīt patīkama struktūra un tās ir ļoti veselīgas – palīdz stiprināt organisma imūnsistēmu, pazemināt “slikto” holesterīnu, aizkavēt novecošanos un pat pretdarbojas vēža šūnām. Vairāk informācijas: https://www.instagram.com/trubenieki/, pasūtīt var ar piegādi Rīgā, zvanot Jānim 26135555.

Izejvielas (2-3 porcijām):

  • eļļa cepšanai
  • 1 paliels sīpols, nomizots un sagriezts gabalos
  • 1 sarkanā paprika, iztīrīta un sagriezta plānās šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes karija pastas (nopērkama “Rimi” Āzijas produktu stendos, “Gastronome” veikalā) – izvēlies sev piemērotāko pēc stipruma: zaļo vai sarkano, vai pagatavo pats, iedvesmai Jamie Oliver receptes meklē šeit
  • 6 vidēja izmēra šitakē sēnes, notīrītas un sagrieztas šķēlītēs (var aizstāt ar portobello sēnēm, nopērkamas Rimi)
  • 2 centimetri rīvētas ingvera saknes
  • 400 ml kokospiena
  • 2 pīles krūtiņas (var aizstāt ar tītara vai vistas fileju), bez ādas un sagriezta 1-1.5 cm biezās šķēlītēs

Pasniegšanai: nūdeles (šoreiz izmantoju “udon” nūdeles) un svaigs koriandrs

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un papriku, līdz sīpols kļūst viegli caurpīdīgs. Pievieno karija pastu un ingveru, kā arī šitake sēnes, visu samaisa. Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz eļļas. Uz lēnas uguns cep pāris minūtes.
  2. Pielej kokospienu, samaisa un sagaida pirmo burbuli. Pieliek pīles gabaliņus un visu uz vidējas uguns sautē 2-3 minūtes (man patīk, ka pīle vēl ir nedaudz sārta vidū, jo tad tā būs mīkstāka).
  3. Uzvāra nūdeles pēc instrukcijas uz paciņas. Pasniedz ar kariju un svaigu koriandru.

Filed Under: Receptes

« ‘Pasta bolognese’ ar dārzeņiem
Zupa ar gaļas bumbiņām un makaroniem »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND