Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zupa ar gaļas bumbiņām un makaroniem

27 februāra, 2017 Leave a Comment

Šī zupa noteikti ir nedēļas nogales zupa, kad ir nedaudz laika “paķimerēties” virtuvē. Ideāli piemērota bērniem, kurus biedē ēdienā redzami dārzeņi, jo zupas pamats ir sablenderēts un ir redzami tikai mazie makaroni un gaļas bumbiņas. Ļoti sātīgi!

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 2 vidēja izmēra sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 3 selerijas kāti, nomazgāti un sagriezti gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 3 bundžas (400 ml) ar konservētiem tomātiem
  • 1 litrs buljona
  • 250 grami mazo makaronu
  • 1-2 ēdamkarotes cukura
  • sāls
  • ja vēlas – pāris šļukas Vusteras (Worchestire) mērces
  • zaļumi pasniegšanai

Gaļas bumbiņām:

  • 600 grami maltas gaļas (es izmantoju cūkgaļu, bet derēs arī liellops vai puse uz pusi)
  • 2 lielās lauku olas
  • garšvielas – es liku vienu tējkaroti žāvētas raudenes un 1 tējkaroti žāvētas salvijas
  • šķipsna sāls
  • 3 karotes rīvmaizes vai 2 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā zupas katlā apcep sīpolus un selerijas, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl minūti. Tad pievieno tomātus un buljonu, kā arī cukuru, Vusteras mērci un sāli pēc garšas. Sagaida pirmo burbuli, nogriež uguni un zupu turpina vārīt aptuveni 20 minūtes.
  2. Kamēr zupa vārās, pagatavo gaļas bumbiņas, visas to sastāvdaļas samīcot viendabīgā masā. Ar rokām veido mazas, kumosa lieluma bumbiņas. Cep vai uz uz pannas uzkarsētā eļļā. Vai liek uz cepeškrāsns pannas un cep 200 grādos uzkarsētā krāsnī, līdz bumbiņas gatavas (cepšanas laiks atkarīgs no gaļas veida un bumbiņu lieluma), šādi tiek samazināts patērētās eļļas daudzums.
  3. Uzvāra makaronus saskaņā ar norādēm uz paciņas, nokāš.
  4. Zupu sablenderē vai nu viendabīgā masā vai atstāj nelielu “struktūru”. Blendēšanai var izmantot gan rokas blenderi, gan, manuprāt, ērtāku variantu ar blendera krūzi (es izmantoju “Electrolux” 900 W blenderi). Zupai jābūt vidēja biezuma, ja tā šķiet par biezu, pievieno nedaudz ūdens, attiecīgi papildina ar sāli, ja nepieciešams.
  5. Zupā iemaisa makaronus un gaļas bumbiņas, pasniedz siltu, pārbērtu ar zaļumiem.

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Pastas un rīsu ēdieni, Zupas Tagged With: Buljons, Cukurs, Gaļas bumbiņas, Ķiploki, Konservēti tomāti, Lauku olas, Makaroni, Malta cūkgaļa, Malta gaļa, Raudene, Rīvmaize, Salvija, Selerija, Sīpoli, Vusteras mērce

« Pīles karijs ar sēnēm
Ātrā marokāņu gaļas zupa ‘harira’ »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...