Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrā marokāņu gaļas zupa ‘harira’

1 marta, 2017 1 Comment

“Harira” ir tradicionāla marokāņu zupa, ko parasti gatavo ramadāna laikā. Izejvielas atšķiras atkarībā no reģiona un pat katrā ģimenē tā tiek gatavota nedaudz citādi. Tomēr visos gadījumos zupas pamatā tiek izmantota jēra gaļa un zirņi, lēcas. Klasiskajā hariras receptē jēra vai liellopa gaļa tiek sautēta, bet es gatavoju ātro variantu – ar malto gaļu. Zupa ir ļoti sātīga un bagāta ar olbaltumvielām. 

Izejvielas (lielam zupas katlam 6-8 porcijas): 

  • eļļa cepšanai
  • 1 liels sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • garšvielas pēc izvēles: pa 2 tējkarotēm no kumīna, kanēļa, kurkumas, malta ingvera, saldās paprikas pulvera
  • 600 grami maltas jēra gaļas (var aizstāt ar liellopu)
  • 1 litrs buljona
  • 1 bundža (400 ml) ar auna (turku) zirņiem, noskaloti
  • 1 bundža (400 ml) ar lēcām, noskalotas
  • 2 x 400 ml bundžas ar konservētiem tomātiem
  • ja vēlies pikantu zupu – 2 karotes harissas vai citas čili mērces
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • sāls pēc garšas
  • pasniegšanai – bezpiedevu jogurts un zaļumi (koriandrs)

Gatavošana:

  1. Lielajā zupas katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un garšvielas, cep vēl 1 minūti. Katlā liek gaļu un ar koka karoti saspaida lielākos gabalus. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz gaļa vairs nav sarkana.
  2. Pievieno buljonu. Sagaida pirmo burbuli. Samazina uguni un vāra 5 minūtes.
  3. Pievieno zirņus, lēcas, tomātus (ja izmanto – harissu) un cukuru. Pievieno sāli pēc garšas. Pavāra vēl pāris minūtes.
  4. Pasniedz kopā ar karoti jogurta un zaļumiem.

 

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni, Receptes, Zupas Tagged With: Auna zirņi, Bezpiedevu jogurts, Brūnais cukurs, Buljons, Harissa, Jēra gaļa, Konservēti tomāti, Koriandrs, Kurkuma, Lēcas, Malta gaļa, Malts ingvers, Malts kanēlis, Romiešu ķimenes, Saldā paprika

« Zupa ar gaļas bumbiņām un makaroniem
Gardākās kulinārās adreses: ZIEMA 2017 »

Comments

  1. BAIBA says

    10 maija, 2017 at 15:31

    Zupa izdavās lieliski!

    Paldies par recepti

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...