
Izejvielas (4 porcijām):
- 12 vistu spārniņi (1.5 kg)
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
- 4 cm gara ingvera sakne, sarīvēta uz smalkās rīves
- eļļa cepšanai
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 90 grami medus (var būt arī sacietējis, uz pannas tas izkusīs)
- 2 sīpolloki pārbēršanai, ja ir – arī sezama sēkliņas
Gatavošana:
- Katru spārnu sadala trijās daļās – sākumā nogriež īsāko gabalu, tas izmantots netiks. Patikušo spārna daļu ielauž un locītavas vietā ar nazi pārgriež uz pusi. Spārnu gabalus sajauc kopā ar ķiploku un ingveru.
- Lielā pannā uzkarsētā eļļā liek spārnus, uz vidēji augstas uguns apcep, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Ja spārni cepas par ātru, uguni samazina. Pielej sojas mērci, pievieno medu, visu samaisa.
- Cep uz vidēji zemas uguns 10 minūtes vai līdz spārni ir izcepušies gatavi, pa laikam visu apmaisa. Pirms pasniegšanas pārber ar sīpolloki gabaliņiem un sezama sēkliņām.
Atbildēt