Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas spārniņi sojas un medus mērcē

April 3, 2017 Leave a Comment

Piņķerīgājā lieta šajā receptē ir spārnu sadalīšana, tur nepieciešams ass nazis vai gaļas šķēres. Procesu var ievērojami vienkāršot, izlaižot otro soli (nogriež tikai spārna pašu galiņu). Šajā receptē nav nepieciešama gaļas marinēšana, tādēļ spārniņi pagatavojama relatīvi ātri. Pasniedz kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm, kā arī sautētiem dārzeņiem (sojā un ūdeni sautēts pakčojs, strēmelītēs sagriezta paprika saldajā čili mērcē utt.).

Izejvielas (4 porcijām):
  • 12 vistu spārniņi (1.5 kg)
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
  • 4 cm gara ingvera sakne, sarīvēta uz smalkās rīves
  • eļļa cepšanai
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 90 grami medus (var būt arī sacietējis, uz pannas tas izkusīs)
  • 2 sīpolloki pārbēršanai, ja ir – arī sezama sēkliņas
Gatavošana:
  1. Katru spārnu sadala trijās daļās – sākumā nogriež īsāko gabalu, tas izmantots netiks. Patikušo spārna daļu ielauž un locītavas vietā ar nazi pārgriež uz pusi. Spārnu gabalus sajauc kopā ar ķiploku un ingveru.
  2. Lielā pannā uzkarsētā eļļā liek spārnus, uz vidēji augstas uguns apcep, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Ja spārni cepas par ātru, uguni samazina. Pielej sojas mērci, pievieno medu, visu samaisa.
  3. Cep uz vidēji zemas uguns 10 minūtes vai līdz spārni ir izcepušies gatavi, pa laikam visu apmaisa. Pirms pasniegšanas pārber ar sīpolloki gabaliņiem un sezama sēkliņām.

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Ingvera sakne, Ķīniešu virtuve, Ķiploks, Medus, Sīpolloki, Sojas mērce, Vistas spārniņi

« Kokosriekstu braunijs
Čili vista ar nūdelēm »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in