Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas spārniņi sojas un medus mērcē

3 aprīļa, 2017 Leave a Comment

Piņķerīgājā lieta šajā receptē ir spārnu sadalīšana, tur nepieciešams ass nazis vai gaļas šķēres. Procesu var ievērojami vienkāršot, izlaižot otro soli (nogriež tikai spārna pašu galiņu). Šajā receptē nav nepieciešama gaļas marinēšana, tādēļ spārniņi pagatavojama relatīvi ātri. Pasniedz kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm, kā arī sautētiem dārzeņiem (sojā un ūdeni sautēts pakčojs, strēmelītēs sagriezta paprika saldajā čili mērcē utt.).

Izejvielas (4 porcijām):
  • 12 vistu spārniņi (1.5 kg)
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
  • 4 cm gara ingvera sakne, sarīvēta uz smalkās rīves
  • eļļa cepšanai
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 90 grami medus (var būt arī sacietējis, uz pannas tas izkusīs)
  • 2 sīpolloki pārbēršanai, ja ir – arī sezama sēkliņas
Gatavošana:
  1. Katru spārnu sadala trijās daļās – sākumā nogriež īsāko gabalu, tas izmantots netiks. Patikušo spārna daļu ielauž un locītavas vietā ar nazi pārgriež uz pusi. Spārnu gabalus sajauc kopā ar ķiploku un ingveru.
  2. Lielā pannā uzkarsētā eļļā liek spārnus, uz vidēji augstas uguns apcep, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Ja spārni cepas par ātru, uguni samazina. Pielej sojas mērci, pievieno medu, visu samaisa.
  3. Cep uz vidēji zemas uguns 10 minūtes vai līdz spārni ir izcepušies gatavi, pa laikam visu apmaisa. Pirms pasniegšanas pārber ar sīpolloki gabaliņiem un sezama sēkliņām.

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Ingvera sakne, Ķīniešu virtuve, Ķiploks, Medus, Sīpolloki, Sojas mērce, Vistas spārniņi

« Kokosriekstu braunijs
Čili vista ar nūdelēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...