Piņķerīgājā lieta šajā receptē ir spārnu sadalīšana, tur nepieciešams ass nazis vai gaļas šķēres. Procesu var ievērojami vienkāršot, izlaižot otro soli (nogriež tikai spārna pašu galiņu). Šajā receptē nav nepieciešama gaļas marinēšana, tādēļ spārniņi pagatavojama relatīvi ātri. Pasniedz kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm, kā arī sautētiem dārzeņiem (sojā un ūdeni sautēts pakčojs, strēmelītēs sagriezta paprika saldajā čili mērcē utt.).
Izejvielas (4 porcijām):
- 12 vistu spārniņi (1.5 kg)
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
- 4 cm gara ingvera sakne, sarīvēta uz smalkās rīves
- eļļa cepšanai
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 90 grami medus (var būt arī sacietējis, uz pannas tas izkusīs)
- 2 sīpolloki pārbēršanai, ja ir – arī sezama sēkliņas
Gatavošana:
- Katru spārnu sadala trijās daļās – sākumā nogriež īsāko gabalu, tas izmantots netiks. Patikušo spārna daļu ielauž un locītavas vietā ar nazi pārgriež uz pusi. Spārnu gabalus sajauc kopā ar ķiploku un ingveru.
- Lielā pannā uzkarsētā eļļā liek spārnus, uz vidēji augstas uguns apcep, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Ja spārni cepas par ātru, uguni samazina. Pielej sojas mērci, pievieno medu, visu samaisa.
- Cep uz vidēji zemas uguns 10 minūtes vai līdz spārni ir izcepušies gatavi, pa laikam visu apmaisa. Pirms pasniegšanas pārber ar sīpolloki gabaliņiem un sezama sēkliņām.
Atbildēt