Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Čili vista ar nūdelēm

7 aprīļa, 2017 Leave a Comment

Šis ēdiens ir kā pāreja no ziemas Āzijas virtuves ēdieniem, ko parasti gatavoju gada aukstajā laikā uz kaut ko nedaudz pavasarīgāku, izmantojot pirmos zaļumus – šoreiz pievienoju sparģeļus un pakčoju, bet ļoti labi derēs arī spināti, diedzējumi (tos pārkaisa pāri gatavam ēdienam) un sautēti tievie brokoļi jeb kā tos angliski dēvē “broccolini”.

Sastāvdaļas (4 porcijām):
  • 150 ml austeru mērces (nopērkama lielveikalos Āzijas produktu stendos)
  • 150 ml saldās čili mērces
  • 350 grami nūdeļu (es izmantoju ‘udon’ nūdeles, bet derēs arī olu, soba utt.)
  • eļļa cepšanai
  • 700 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • 350 grami z/s “Trubenieki” audzētu šitakē sēņu (var izmantot arī portobello sēnes vai brūnos šampinjonus), sagrieztas sloksnītēs
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas (nopērkama lielveikalos Āzijas produktu stendos, lieliski der daudziem ‘stir-fry’, iesaku iegādāties un vienmēr turēt ledusskapī, parasti pievieno gatavošanas beigās)
  • 200 grami sparģeļu (vai tievo brokoļu), nomazgāti un apakšējās daļas 4-5 cm nogrieztas, atlikušais sparģelis sagriezts 3-4 gabalos.
  • 2 pakčoji (nopērkami “Rimi” zaļumu stendā pie salātiem), pārgrieztu gareniski uz pusēm vai 300 grami tievo brokoļu
Gatavošana:
  1. Mazā bļodiņā kopā sajauc austeru mērci ar saldo čili mērci, noliek malā.
  2. Vistu cep uzkarsētā eļļā, pievienojot nedaudz sāls 3-4 minūtes, pievieno sēnes, sezama eļļu, maisot cep vēl 4-5 minūtes.
  3. Kamēr cepas vista, katliņā uzvāra ūdeni un izvāra nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Otrā katlā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un ieber sparģeļu gabalus. Vāra 3-4 minūtes, ūdeni nokāš, sparģeļus uz brīdi iemērc aukstā ūdenī (lai apturētu vārīšanos).
  4. Uz pannas uzlej nedaudz ūdens un sojas mērces, liek pakčoja pusītes ar griezuma vietu uz leju un uz vidējas uguns sautē 3-4 minūtes, tad apgriež uz otru pusi un sautē vēl 2 minūtes.
  5. Beigās palielā bļodā kopā sajauc nūdeles, vistu, sēnes, sparģeļus, kopā ar sagatavoto mērci, liek bļodā un sānos noliek pakčoja pusīti. Uzreiz pasniedz.

Filed Under: Kariji, Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Austeru mērce, Āzijas virtuve, Čili mērce, Pak čoi, Saldā čili mērce, Sezama eļļa, Šitakē sēnes, Sparģeļi, Udon nūdeles

« Vistas spārniņi sojas un medus mērcē
Lieldienu šokolādes kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...