Šis ēdiens ir kā pāreja no ziemas Āzijas virtuves ēdieniem, ko parasti gatavoju gada aukstajā laikā uz kaut ko nedaudz pavasarīgāku, izmantojot pirmos zaļumus – šoreiz pievienoju sparģeļus un pakčoju, bet ļoti labi derēs arī spināti, diedzējumi (tos pārkaisa pāri gatavam ēdienam) un sautēti tievie brokoļi jeb kā tos angliski dēvē “broccolini”.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 150 ml austeru mērces (nopērkama lielveikalos Āzijas produktu stendos)
- 150 ml saldās čili mērces
- 350 grami nūdeļu (es izmantoju ‘udon’ nūdeles, bet derēs arī olu, soba utt.)
- eļļa cepšanai
- 700 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
- 350 grami z/s “Trubenieki” audzētu šitakē sēņu (var izmantot arī portobello sēnes vai brūnos šampinjonus), sagrieztas sloksnītēs
- 1 ēdamkarote sezama eļļas (nopērkama lielveikalos Āzijas produktu stendos, lieliski der daudziem ‘stir-fry’, iesaku iegādāties un vienmēr turēt ledusskapī, parasti pievieno gatavošanas beigās)
- 200 grami sparģeļu (vai tievo brokoļu), nomazgāti un apakšējās daļas 4-5 cm nogrieztas, atlikušais sparģelis sagriezts 3-4 gabalos.
- 2 pakčoji (nopērkami “Rimi” zaļumu stendā pie salātiem), pārgrieztu gareniski uz pusēm vai 300 grami tievo brokoļu
Gatavošana:
- Mazā bļodiņā kopā sajauc austeru mērci ar saldo čili mērci, noliek malā.
- Vistu cep uzkarsētā eļļā, pievienojot nedaudz sāls 3-4 minūtes, pievieno sēnes, sezama eļļu, maisot cep vēl 4-5 minūtes.
- Kamēr cepas vista, katliņā uzvāra ūdeni un izvāra nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Otrā katlā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un ieber sparģeļu gabalus. Vāra 3-4 minūtes, ūdeni nokāš, sparģeļus uz brīdi iemērc aukstā ūdenī (lai apturētu vārīšanos).
- Uz pannas uzlej nedaudz ūdens un sojas mērces, liek pakčoja pusītes ar griezuma vietu uz leju un uz vidējas uguns sautē 3-4 minūtes, tad apgriež uz otru pusi un sautē vēl 2 minūtes.
- Beigās palielā bļodā kopā sajauc nūdeles, vistu, sēnes, sparģeļus, kopā ar sagatavoto mērci, liek bļodā un sānos noliek pakčoja pusīti. Uzreiz pasniedz.
Atbildēt